Friday, April 29, 2011

Moreish - Beyoglu

Moreish Restaurant & Bar; Kasım 2007’de Meşrutiyet Caddesi üzerindeki 200 yıllık tarihi Fransız “Passage de Petit Champs” pasajında bulunan NuPera binası içinde, her ikisi de şef olan Coşkun Uysal ve Esra Muslu ortaklığında açıldı.

Coşkun Uysal Londra‘da Leith’s Food And Wine School’da eğitimini tamamladı. Eğitimi sırasında Avrupa’da River Cafe , Jamie Oliver’s Fifteen ve The Savoy Hotel gibi iyi bilinen restaurantlarda ve Melbourn’da çeşitli fine dining restaurantlarında farklı şeflerle çalıştı. Hala faal olarak The House Cafe’nin mutfak koordinatörü olarak görevini sürdürmekte.

Esra Muslu Avustralya’da aşçılık eğitimini tamamladıktan sonra, Melbourn şehrinin önemli restaurantlarında çalıştı. Daha sonra İstanbul’a dönerek The House Cafe’de Coşkun Uysal’nın yardımcı şefi olarak görev yaptı.

Bir yemeğin tekrar yenme isteği uyandırması anlamına gelen Moreish; Mikla Guard mimarlık ofisi imzasını taşıyor ve 28 kişilik oturma kapasitesine sahip. Sahiplerinin yurt dışında edindikleri tecrübeler karışımı ile ortaya çıkan deneysel, özgün ve yaratıcı tatlar sunuyor. Menüde yer alan tatlardan bazıları başlangıç olarak; Deniz Tarak – Sülünes, Foie Gras – Armut, Camembert – Vişne; ana yemek olarak Lagos – Chorizo, Isırgan – Gorgonzola, Kuzu – Gnocchi ve tatlı olarak; Çikolata – Gülsuyu, Armut – Rokfor.

Pazar günü hariç her gün 12:00 – 15:00 saatleri arası öğlen yemeği servisi ve 18:00 – 24 :00 saatleri arası akşam yemeği servisi veren Moreish’de hafta sonları ise akşam yemeği sonrası yine şeflerin hazırladığı gülsuyu margharita, blackberry mojito, satsuma martini ve kir royal gibi farklı kokteyller yudumlanırken dj eşliğinde eğlenceye devam ediliyor.

Moreish ayrıca şirketler ve küçük guruplar için hem kendi mekanında hem de dışarıda catering hizmetleri veriyor.

Diğer mekanlar için İstanbul Restoran Rehberini ziyaret edebilirsiniz.

1 comment:

  1. Size mükemmel bir web sitesi Türkiye, Yummyadvisor
    tüm restoranları içerir. İstanbul, Ankara, Izmir ve diğer şehirlerde restoranlar bulunabilir.

    ReplyDelete

Bu Blogda Ara