Tuesday, May 3, 2011

Kantin - Nisantasi - Macka

Özellikle öğle saatlerinde ev yemeği tarzı birşeyler yemek istediğinizde uğrayabileceğiniz bir mekan Kantin Sahibi ve aynı zamanda aşçısı Şemsa Denizsel Atilla'nın tabiriyle "stilize edilerek şıklaştırılmış bir bol kepçe lokantası" olan Kantin'de sunulan yemeklerin tarzı alafranga ev yemeği olarak tanımlanabilir. Bu farklı tarza fazlaca şaşırmamak lazım çünkü Şemsa Denizsel, aynı zamanda bir fotoğraf stilisti. Fotoğraf çekimleri için görkemli kareler hazırlayan Denizsel, Kantin'i de büyük bir fotoğraf karesi gibi hazırlamış neredeyse. Menü hergün değişiyor. İki adet çorba, iki adet ana yemek ve bir çeşit vejetaryen ana yemeğin yanında her gün mutlaka yoğurt, salata ve turşu bulunuyor. Her gün değişen iki adet tatlı da, yemek üzerine ve ya çay saatinde müşterilere sunuluyor. Ana yemekler her ne kadar alafranga usulde hazırlansa da zaman zaman tanıdığımız ve sevdiğimiz lezzetlerle de karşılaşmak mümkün. Örneğin yemekte bir gün Uzakdoğu sofralarına göndermeler yapan bir "yeşil biberli dana" ile karşılaşırken bir diğer gün Orta Anadolu'nun klasiklerinden "keşkek" ile buluşabiliyorsunuz. Kantin'de et yemeyenler de unutulmamış. Hergün içerisinde et ve et suyu bulunmayan bir çeşit yemek bulmak mümkün. Yemeklerin yanında sunulan salata taze yeşillikler, rezene ve turp parçaları ile hazırlanmış. Mevsimle değişecek olan salata türlerinde, hiç değişmeyecek olan yeşilliklerin tazeliği ve lezzeti. Kahvenizin yanında servis edilen ince doğranmış meyve şekerlemeleri çok zarif ve farklı. Tatlılar ise her gün değişiyor, eğer gerçek, fırında hazırlanan bir "cheesecake" yemek istiyorsanız ister yemek saatinde ister çay saatlerinde Kantin'e mutlaka uğrayın. Mekanı iyi değerlendirmek adına masaların biraz küçük tutulmuş ama masaların küçüklüğü mekanı şirin kılıyor. Bu güzel mekanda, üstelik kredi kartı ve yemek kuponları da geçerli.


 
Diğer mekanlar için İstanbul Restoran Rehberini ziyaret edebilirsiniz.

No comments:

Post a Comment

Bu Blogda Ara