Monday, May 2, 2011

Kurabiye - Beyoglu

Uzun surele Hilton İstanbul ve Çırağan Kempinski'de Ziyaret Direktörlüğü yapan Feryal Güzen Beyoğlu'nda ufak bir cafe açınca biz İstanbul fatihlerine de gidip merhaba demek düşer. Birincisi yemek yedirip konuk ağırlamaktan doğru dürüst anlayan kaç kişi var ki İstanbul'da? Dünyanın en zor beğenen aillerinin düğünlerine menüler hazırlayıp da herkesi memnun bırakmak ne kadar zor bir iş bir de siz tahmin edin. İkinci olarakda Beyoğlu'nda güzel neresi açılırsa soluğu orada almak artık bizim için nefes almak, uyumak gibi birincil bir ihtiyaç. İstiklal Caddesi'nde Sadri Alışık Sokak'a girip Turnacıbaşı'na kadar yürüyüp,sonra sağa dönüyorsunuz. Kurabiye karşınıza çıkıyor. İsmindende çıkarta bileceğiniz gibi çok ufak bir mekan;küçük ve sevimli. İstiklal'in curcunasından uzaksınız, kafa dinlemek için uygun. Sabah erken, işe gitmeden önce kahvaltı edin ya da öğlen yemeğine gidin.Feryal Hanım'ın özelliği geleneksel Türk yemeklerini hafif alafrangalaştırmak. Mesela Burger Kebap dediği bildiğimiz Urfa kebabı ile yaptığı bir saandiviç var. Bir de tavuk beyti ile yaptığı Tavuk Burger ve sucuk burger. Elinizde yediğiniz elmanın koçanından kaç kalori aldığınızı bulmak için sürekli elinde hesap makinesi ile gezen bir tipseniz size diyet malzemeler ve kepek ekmeği kullanarak sandiviçler, salatalar, makarnalarda hazırlıyor. Anneannesinin tariflri ile kekler, pastalar pişiriyor. Eğer evinizde 20 - 30 kişiye kadar davet veriyorsanız, Kurabiye'den Feryal Hanım'ı bulun. Kendisi catering de yapıyor. Çırağan Kempinski'deki Tuğra Restaurant'ın şefi Ahmet Usta ile dilediğiniz mönüyü hazırlayabiliyorlar üstelik evinize gelirken kendi ekiplerini ve eşyalarını getiriyorlar. Sizin mutfağınızdan bir şey kullanmalarına gerek kalmıyor. Yemekleri hazırladıktan sonra da mutfağı pırıl pırıl yapıp çıkıyorlar. Kurabiye de 2 kişilik yemek 20 milyon TL civarında.



Diğer mekanlar için İstanbul Restoran Rehberini ziyaret edebilirsiniz.

No comments:

Post a Comment

Bu Blogda Ara