Friday, June 24, 2011

Beyoglu Hamam - Beyoglu

Biz,1571 yılında Mimar Sinan tarafından yapılan bir yapının tek kat olan çatısında insanlara müzik, renk, yemek ve mey ikram ediyoruz. Bir başka salonumuzda aynı hürmeti ince saz eşliğinde, bir başka salonumuzda orkestra eşliğinde, yazın ise sokak restaurantında…

İstiklal Caddesi üzerinde yer alan 436 yıllık genç hamamın bir yüzü full cephe caddeye, bir yüzü ise kendine öz tarihi sokağını oluşturmaktadır.

İki kat üzerine kurulu tesis, toplam 1200 mt. Kare alan üzerinde hizmet vermektedir.

Çalışma profili :
Beyoğlu Hamam toplam dört yılda dört ayrı servis alanına sahip olmuştur. Bu gün pozisyon ve imkânları nedeni ile İstiklal Caddesinin en önemli mekânları arasında kabul edilen Beyoğlu Hamam bünyesinde, Pub, Bar, Club ve Meyhane tarzlarını ayrı salonlarda fakat mükemmel bir uyum içersinde yürütmektedir.

Üç ayrı salonda toplam servis kapasitesi 400 kişi olup, haftanın çeşitli günlerinde tüm salonlarda canlı müzik yapılmaktadır.

Genellikle dolu mekân ortalaması ile çalışan işletmemiz bu yaz kuruluşunun dördüncü yılını kutlayacaktır.

İstanbul’un tek bahçeli hamamı olma özelliğini taşıyan mekan 1571 yılında Mehmet Ağa tarafından yaptırılmıştır.(ölüm 1591) Ağa camiine partner olarak inşa edilen hamamın mimarı Mimar Sinan’dır(ölüm 1588)

Osmanlı mimarisi üslubu altında yapılan hamam iki katlı ve soyunma bölümleri ahşaptan yapılmıştır. Camekân odaların pencereleri bahçesine bakan hamamın duvarları horasan harçlı Moloz taştan yapılmış ve 1metre aralıkla iki sıra halinde 10cm kalınlığında kesme taştan Hatıllarla işlenmiştir. Kubbeleri yassı tuğlalarla kavislendirilmiş Hamam, 1970’li yılların başında doğumunun 400 ‘cü yılını kutlarken yaşlı kapılarınıda müşterilerine kapatmıştır.

Biz yaşlı Hamamızı 30 yıl aradan sonra tekrar hizmet vermeye ikna ettik. Üstelik iki ayrı katta, 4 ayrı konsept olarak…’Kubbeli Pub,’ ‘Kandilli Salon’, ’IQ Club, ’Sokak Meyhanesi…

Tek kapı, 4 farklı mekân, 4 farklı eğlence… Bir sahnemizde canlı performans, bir diğerinde dj, bir diğerinde mükemmel fasıl keyfi… Hepsini tek gecede yaşamanız Hamamda Çok basit…

Kubbeli Pub, İstiklal Caddesine dev camların içerisinden bakabilen en önemli en inanılmaz panoramasına sahip tek mekândır. Siz hiç Hamam Çatısında gitar + perküsyon dinlediniz mi? Üstelik Hamamın mükemmel deniz ürünleri sofrası tam önünüzde dururken.Geniş mahzenimizden oluşturduğumuz kavımız ise hep yanınızda olacaktır.

Akşam 21:30 müzik ve ambiyansın değiştiği saatler… Müzikal Pub haftanın 7 günü canlı performansını sürdürürken, aralarda DJ’ imiz devreye girerek müzik ve mutluluğun, hep aynı düzeyde kalmasını sağlar. Kokteyl Barımıza uğrayın farklı lezzet dirinkleyin. Kandilli Salon, diğer bir deyişle ‘’balık – rakı – fasıl’’… Hamam balık mutfağı; soğuk balık ve deniz ürünleri mezeleri konusunda, geniş bir üretim potansiyeline sahiptir. Ara sıcak çeşitliliğinin içeriğinde, kalamar ızgara, fırında ahtapot, asma ızgara, favorilerimizden sadece.

Ana yemek alternatiflerini menü programımızdan takip edebilirsiniz.

Diğer mekanlar için İstanbul Restoran Rehberini ziyaret edebilirsiniz.

No comments:

Post a Comment

Bu Blogda Ara