Thursday, February 10, 2011

Beatrice@Ghetto - Taksim

Beatrice’nin Felsefi Mutfağı
Napoli, Pompei doğumlu Beatrice Di Lallo, dünyaca tanınmış yazar ve filozof Umberto Eco gibi eğitmenleriyle ünlü Bologna Üniversitesi’nde felsefe, sanat, müzik ve iletişim üzerine eğitim alarak başladığı kariyerine aşçı olarak devam etmiş.
GHETTO’da butik restoran konseptini uygulayacak olan Beatrice, müşterilerine sadece yemek değil aslında kendi fikirlerini, felsefesini, hayata bakışını ve estetik anlayışını da sunmak istiyor. İtalya’nın ünlü gece kulüplerinden Link’de açtığı butik restoran ile, önceleri müzik için kulübe gelen müşterilerini zaman içerisinde yemek için de getirtmeyi başarmış. Türkiye yolculuğuna Hırvatistan’daki deneyimlerinin ardından başlayan Beatrice ilk olarak Ankara Mezzaluna'da hizmet vermiş ardından da denizsiz yaşayamayacağını anlayınca önce Çeşme’ye daha sonra İstanbul’a yerleşmeye karar vermiş. Mezzaluna’da şeflik yaptıktan sonra da son olarak Çeşme Alaçatı’yı mesken edinmiş.
Ghetto’daki konsepti için ise ‘Slow food’ akımını uygun bulan Beatrice, her bölgenin kendine has yiyeceklerini korumayı ve geliştirmeyi hedefleyen bu akımın Türkiye’deki neredeyse ilk temsilcilerinden bir tanesi. Slow food akımı yiyeceklerin katkı maddesi, hormonlar katılmadan üretilmesine ağırlık veriyor ve ülkenin Çeşme soğanı veya Kars peyniri gibi yerel lezzetlerini koruma altına almaya yönelik çalışmalar yapıyor. Beatrice’nin mutfağı kesinlikle İtalyan mutfağı olmakla birlikte bulunduğu bölgenin bu gibi özel malzemelerini yemeklerinde kullanarak yeni lezzetler arıyor. Alaçatı’daki restoranında Sakızlı Panna Cotta, Çeşme soğanı ile bonfile, Çeşme kavunu ile Prosciutta gibi yemekler yapan Di Lallo'nun bu seneki ajandasında kış sezonunda İstanbul GHETTO’da başında olacağı restoranı yer almakta.

Diğer Mekanlar için: İstanbul Restoran Rehberi tıklayınız.

No comments:

Post a Comment

Bu Blogda Ara