Monday, February 28, 2011

Medusa - Sultanahmet


Tarihi yarim adada bulunan Sultanahmet'te yer alan House of Medusa Restaurant bu tarihi semtin büyüsünü misarfirlerine en iyi ve keyifli yansitan mekanlarindan birisi.

Önceleri konak olarak kullanilan ve zaman icersinde yikilmaya yüz tutmus bu yapi, 1986'da baslayan ve bir sene gibi uzun bir zaman alan resterasyondan sonra restaurant olarak hizmet vermeye basladi.

Ismini Yerebatan Sarayi'nda bulunan ve gozune bakildiginda tasa ceviren tanrica MEDUSA figüründen alan bu mekan, bugun dunyanin her yerinden gelen yerli ve yabanci misafirlerine hizmet vermekte.

Konumu itibariyle tarihi degeri olan binanin bahcesi genis bir alana sahip olup kalabalik gruplara da hizmet vermektedir.

Ayasofia ya yakinligi ve bahcenin kendine has dekoru mekana ayri bir güzellik katiyor. Medusa restaurantin ilk kati usta bir ressamin tavan ve duvar süslemeleriyle dikkat cekmektedir. Diger bir katý ise otantik ve þark geneleginin güzel örneklerinden biridir.

House of Medusa Restaurant agirlikli olarak Osmanli Turk mutfagindan örnekler sunmakta. Mezeleriyle iddali mönü de her damak zevkine uygun bir seyler bulmak mümkün. Kadayifli dil peynir, bulgurlu Tokat sarmasi, piliçli bamya, hünkar begendi, özel Medusa piliç bunlardan bir kacı...

Tatlılardan helvalı kuru kayısı ile cevizli incir kombinesi tatlı son icin iyi bir secim... Şarap severler icin de pek cok çeşidi bulmak mümkün...

Sabah kahvalti servisi ile baslayan gun gecenin ilerliyen saatlerine kadar devam etmektedir. Gecesinin mutlaka yasanmasi gereken bir yer olan House of Medusa tarihin bu baskentinde lezzetin bulustugu mekan !!!

Diğer mekanlar için İstanbul Restoran Rehberini ziyaret edebilirsiniz.

No comments:

Post a Comment

Bu Blogda Ara