Thursday, February 10, 2011

Taşhan Restaurant - Laleli - Sirkeci - Sultanahmet

Sultan III.Mustafa tarafından 1763 yılında konukların ağırlanması için Sipahi Han adı ile yaptırılmıştır. Daha sonraları Katırcılar Han ve Kuruçeşme Han, Cumhuriyet döneminde de TAŞHAN adı ile anılmaya başlanmıştır. Bir dönem yeniçerilerin askeri kışlası olarak da kullanılmıştır.
Son dönemde bakımsızlıktan tam kaybolmaya yüz tutmuşken, hanın Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Ocak tarafından büyük bir restorasyona girişilip orijinal yapısına dokunulmadan onarılmış ve korunmaya alınmıştır.
Taşhan Restaurant'ın Türk Mutfağı'nda; kaybolmaya yüz tutmuş eski Türk yemekleri araştırılıp özünü yitirmeden hazırlanmakta ayrıca Fransız mutfağından özelliği olan yemeklere de yer verilmektedir.
Yemek servisinin yapıldığı büyük salonumuz eski Osmanlı ahırı olup büyük ve titiz bir çalışma sonucu horasan sıvalarının üzerleri ve sütunlar temizlenip orijinal hali meydana çıkarılmıştır. Bu ana salonumuz Taşhan I'in kapasitesi 200 kişi, küçük salonumuz Taşhan II, 50 kişi ve küçük avlumuz 60 kişilik kapasiteye sahiptir. Ayrıca İkram Bahçesi adını verdiğimiz 200 kişi kapasiteli büyük avlumuzda çay, kahve, şerbet gibi içeceklerin ve hafif yiyeceklerin servisi yapılmaktadır.

Diğer Mekanlar için: İstanbul Restoran Rehberi tıklayınız.

No comments:

Post a Comment

Bu Blogda Ara