Sunday, July 24, 2011

Chef’s İstanbul Mutfak Atölyesi - Beyoglu

Chef’s İstanbul Yemek ve Pastacılık Kursları

Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde bulunan Chef’s İstanbul Mutfak Atölyesi’nde Cumartesi günleri pastacılık kursları, Pazar günleri de yemek kursları devam ediyor.

Hafta içi akşamları veya taleplere göre belirlenen saatlerde de el yapımı çikolata; Ekmek yapımı; Taze İtalyan Makarnaları ve Sosları ile Akdeniz ve Türk Mezeleri kursları yapılıyor.

Özellikle çikolata ve pastacılık kurslarının yoğun ilgi gördüğü Chef’s İstanbul Mutfağı’nda Temel Mutfak Teknikleri adı altında yapılan Yemek pişirme ve Lezzetin püf noktaları kursu da diğer ilgi gören kurslardan.

Özellikle çalışanların mutfakla tanışmaya zamanı olmadığından “hiç yemek yapmayı bilmiyorum”, “mutfakla yeni tanışıyorum” diyenler için hazırlanmış olan bu kurs programı 4 hafta sürüyor.

Haftada 1 gün Pazar günleri saat 12:00-15:00 arası yapılan kurs 5-6 kişilik gruplarla açılıyor. Çorbalardan pilavlara, sütlü ve şerbetli tatlılardan, kırmızı et, balık, tavuk etlerine, zeytinyağlılara kadar tüm bilinmesi gereken çeşitler temel tekniklerle uygulamalı olarak öğretiliyor.

Pastacılık kursları da 4’er haftalık 2 ayrı kurdan oluşuyor: Cumartesi günleri sabahtan ve öğleden sonra 4’er saat olmak üzere ortalama 8 kişinin katılımı ile yapılan kurslarda eğitimleri profesyonel pasta ustaları veriyor.

Kursiyerlerin bir kısmı kurslara hobi geliştirme amacıyla bir kısmı ise ileride bir butik bir cafe-pastane açmak amacıyla katılıyorlar.

Taze İtalyan makarnaları ve sosları ise tam bir mutfakta keyif etkinliğine dönüşüyor. Taze makarna hamurlarının yoğrulması, renklendirilmesi, renk renk makarna hamurlarının mermer üzerinde açılıp kesilmesi; katlanması; şekilli makarnaların pişirilmesi ile devam eden kurs bu makarnalara yakışan İtalyan mutfağının nefis soslarına geçilmesiyle devam ediyor.

İtalyan mutfağı uzmanı eğitmen şefle birlikte adım adım hazırlanıp pişirilenler kurs sonunda afiyetle yeniyor. Ekmek ve Meze kursları da diğer kurslar gibi uygulamalı yapılıyor. Tüm malzeme Chef’s İstanbul tarafından temin ediliyor.

Diğer mekanlar için İstanbul Restoran Rehberini ziyaret edebilirsiniz.

No comments:

Post a Comment

Bu Blogda Ara