Wednesday, July 27, 2011

Rumelihisari İskele Restaurant - Rumeli Hisari

Muhteşem boğaz manzarası ve denizle kucak kucağa konumuyla Türkiye Denizcilik İşletmelerine ait eski Rumelihisarı Vapur İskelesi binası uzunca bir süredir İstanbullu'ların gözde mekanı "İSKELE" balık lokantası olarak konuklarını ağırlamaktadır.

Boğaz içinin en eski iskelelerinden biri olup tarihi hüviyet taşıyan Rumelihisarı Vapur İskelesi binasının büyüsü tam da bu noktada kendini gösterir. Aslına uygun olarak restore edilen binanın önünde vapurların yanaşmaları ve yolcuların inip binmeleri için deniz üzerine çakılı kazıklar üstüne inşa edilen bölüm, restaurantımızın gözbebeği "TERAS" bölümünü oluşturmaktadır.

Marmara denizinin serin sularını doya doya seyre dalabilmeniz için; restaurantımızın dev camlarla örtülmüş olan ön cephesi boğaz manzarasının tadına varmayı kolaylaştırmakla beraber güzel havalarda ardına kadar açılan bu camlar salon ile denizin iç içe olduğu bir ortam yaratmaktadır.

İskele Restaurant, ününü lezzetli mezelerine ve balık yemeklerine borçludur. Tercihiniz ne olursa olsun burada tattığınız lezzetler damak tadınıza uygun olmakla kalmayacak her daim taze mevsim balıklarıyla hazırlanmış olmalarının verdiği güvenle müdavimleşmeniz kaçınılmaz hale gelecektir. Spesyaller ya da sadece ızgara edilmiş, kızartılmış balıklar hangisi olursa olsun eğer İskele'deyseniz burada özenle hazırlanan tüm lezzetlere güvenebilirsiniz.

Soguk mezelerden, Lakerda, Karides Kokteyl, Balik yumurtalari, Füme Baliklari, Hardal Soslu Levrek Marine, Uskumru Spesyali, Patlican Salatasi, Ot çesitleri (Deniz Bögrülcesi, Radika) ve Peynir çesitleri baslangiç için yapabileceginiz tercihlerden bir kismidir.

No comments:

Post a Comment

Bu Blogda Ara