Tuesday, July 12, 2011

Khans Mogol Barbecue - Maslak


Dünya’da oldukça beğeni toplayan ve yaygın olan Moğol mutfağı İstanbul’da Maslak Doğuş Power Center’da Khans Mogol Barbecue adıyla ilk şubesini açtı.
Lezzet ve sağlıklı yemek anlayışında önemli bir yeri olan moğol yemeklerinin doğuşu savaşçı ve göçebe moğol insanın yemek kültürüne dayanır. Moğollar savaşta avladıkları av etlerini, topladıkları her türlü sebzeler ile karıştırıp yemek yaparlardı. Yaktıkları ateşde kalkanlarını tava, kılıçlarını ise karıştırıcı olarak kullanarak et ve sebzeleri harmanlayarak pişirirlerdi. Bu anlayış batılılarca geliştirilerek günümüze uzanarak batılı tabiriyle ‘Mongolian Barbecue’ yü yarattı.

İstanbul’da ilk şubesi Kasım ayında açılan Khans Mogol Barbecue’ye gelen müşteriler, seçimler hakkında tavsiyede bulunacak bir görevlinin de bulunduğu yemek barından önce et sonra sebzeleri damak tadına göre seçerek kaselerine koyuyorlar. Sonra kendi yarattıkları yemek karışmasın diye üzeride müşteri servis numarası olan mogol şans bebeklerini hazırlanan tabağın içine saplanıyorlar. Ayrıca ikinci bir kaseye Noodle/Asya makarnası konuyor ve üzerine oldukça zengin sos ve baharat seçeneklerinden seçimler eklendikten sonra her 2 kasede hazırlanan yiyecekler çok özel bir ızgarada pişmek için moğol şeflere teslim ediliyor. Yemek pişme esnasında müşteriler yarattıkları lezzet pişirilirken izlemekten keyif alıyorlar.

Khans Mogol Barbecue MOGOL BARBECUE yanında Asya mutfağının zengin menü çeşitleri de servis edilmektedir. Asya mutfağı yemeklerinin lezzetini sunma fikri ile geliştirilmiş Güney Asya (Vietnam, Endonezya, Malezya, Tayland, Singapur ) mutfaklarının seçkin örnekleri Çinli ve Moğol şefler yönetiminde 12.00- 14.00 saatleri arası ASYA AÇIK BÜFE olarak diğer saatlerde ise A la carde olarak servis edilmektedir.


Diğer Mekanlar için: İstanbul Restoran Rehberi tıklayınız.

No comments:

Post a Comment

Bu Blogda Ara