Monday, July 18, 2011

Fındık Kabuğunda Köfte - Fatih


Buradaki köftenin en önemli özelliği pişirilme tekniği. Özel olarak hazırlanmış bir çeşit kömürde pişirilen bu köftelerin tadı daha önce yediğiniz köftelerin hiçbirine benzemiyor.
Tavuk- et ızgaralar ve nefis aromasıyla tadı damağınızda kalan köfte çeşitlerinin yanı sıra, mekanın bir diğer "farklı" lezzeti ise, "fındık kabuğunda kuru fasulye" çeşitleri... Kuru fasulyenizi sade, pastırmalı ya da etli olarak tercih edebiliyorsunuz. Ayrıca bu lezzet şölenini Pelit Turşucusu’ndan gelen yaklaşık yirmi çeşit turşu ve yoğun kıvamdaki Silivri Çömlek Yoğurdu ile renklendirebiliyorsunuz.
Dört katlı bir mekana sahip olan Fındık Kabuğunda Köfte’nin ayrıca, yaz aylarında açılan, bir terası mevcut. Yaklaşık yirmi kişilik kapasitesi bulunan terasında isteğe göre gruplara özel organizasyonlar düzenleniyor.
Tarihi Yarımada’nın büyülü atmosferinde yapacağınız keyifli bir gezinin ardından Fındık Kabuğunda Köfte’nin birbirinden leziz tatlarını kaçırmamanızı tavsiye ederiz.

Diğer mekanlar için İstanbul Restoran Rehberini ziyaret edebilirsiniz.

No comments:

Post a Comment

Bu Blogda Ara