Thursday, August 4, 2011

Banadura Adana Kebapçısı - Göztepe


Restorantımıza neden ''BANADURA'' ismini veridik, burada zevkle yiyeceğiniz yemekler nereden geliyor sorularının cevabını aşağıdaki metinde bulacaksınız.Eğlenceli okumalar!
Adana Akdeniz'e 40 km. uzaklıkta, Türkiye'nin güneyinde bulunmaktadır. Seyhan ve Ceyhan nehirleriyle bölünen şehir Çukurova olarak adlandırılan çok verimli bir bölgede bulunmaktadır.Şehir türk,kürt ve araplardan oluşan nufusuyla kozmopolit bir yapıya sahiptir.
Adana mutfağı, batının, yakın doğunun, arap kültürünün ve hepsinin üstünde de Türk mutfağının etkisi altında kalarak kendine özgü bir lezzet sentezi oluşturmuştur...
Adana mutfağının bu kadar zengin olmasının nedeni, çeşitli kültürlerin etkisinde kalması ve onların yemekleri ile kendi yemeklerini damak zevkine uygun olarak birleştirmesidir...
Hemen hemen her evde bir et kütüğü ile tokmağı, kırmızı biberi, baharatı,tahini, hamur tahtasını bulmak mumkündür. Aynı zamanda yoğurt ve çökelek de bol miktarda kullanılmaktadır...
Yalnız kuşbaşı ve kıyma ile yapılan Adana kebabı da çok ünlüdür. Bunun yanında bol yeşillik ve ezme salata da yenir, mevsime göre ayran ve şalgam suyu içilir.
Adana mutfağında hemen her üründe kullanılan DOMATES yerli halk dilinde BANADURA olarak anılmaktadır.
Adana mutfak kültürünün çok farklı lezzetleriyle tanışacağınız kebap salonumuzun yöresel bir ifadeyle anılmasını arzu ettiğimizden sizler için BANADURA ismini tercih ettik.
Lezzetlerimiz ve kültürümüzlKaydı Yayınlae birlikte BANADURA Adana Kebapçısı Göztepe de sizlerin sayesinde bir marka olacağını umut ediyor.

Diğer mekanlar için İstanbul Restoran Rehberini ziyaret edebilirsiniz.

No comments:

Post a Comment

Bu Blogda Ara