Thursday, August 18, 2011

Mekan Restaurant - Beyoglu

BEYOĞLU'NDA BİR LEZZET MEKANI
Kendini ev ortamındaymış gibi rahat hissetmek ve leziz etnik mezelerin tadına varmak isteyenlerin Beyoğlu'nda yeni açılan Mekan Restaurant'a uğramaları önerilir. Mekân yemeklerini bugüne kadar tatmadıysanız, lezzete doymamışsınız demektir. Özellikle zeytinyağlı yemekler ve etnik mezeler sizleri farklı kültürlere götürüp önce damaklarınızı sonra sizleri mest edecek.

Odakule'nin karşısında, İstiklal Caddesi üzerinde, St. Antoine Kilisesi'nin hemen yanındaki sokaktan içeri girer girmez soldadır Mekan. Herkes orada rahat hissettiği, kendi mekânı gibi gördüğü için adı Mekan. İki kattan oluşuyor ve ikisinin de sokak üzerinde ayrı girişi var. Hafta sonu canlı müzik ve büyük gruplar üst katta, bağımsızlar alt katta takılıyor.

Her şeyden önce, klasik bir meyhaneden farklı, ev gibi bir mekân bu Mekan. İçeriye girmek için zil çalıyorsunuz, tatlı ve meraklı bir telaşla buyur ediliyorsunuz. Girişte üzerinde abajur ve telefon bulunan aynalı konsol, aşağı kattaki koltuk ve sehpalar ev ambiyansını yaratmada ustaca kullanılmış.

Taş duvarlar, hardal renkli kadife oturma grupları, duvarda Devlet Tiyatroları afişleri ve de birbirinden şeker, samimi personel insanın ilk dikkatini çekenler. Camdan dışarı bakınca manzara yok ama pencerenin dışına yerleştirilen Galata Kulesi ve Beyoğlu grafikleri insanın içini açıyor. Müdavimleri arasında da sanatçılar ve özellikle de tiyatrocular başı çekiyor.

Türk ve Ermeni mezelerinin bu kadar başarılı, özenli, ev yemeği kalitesinde yapıldığı başka yer yok. Burada usul şöyle: Ne yiyeceğinizi bilmiyorsanız ve açsanız, itiraz etmeden masanızın donatılmasına izin verin.

Bir kere zeytinyağlı tabağına hayır demek yok, mutlaka ortaya bir tane gelecek. Patlıcanlı annuş, zeytinyağlı ceviz otu, marine edilmiş levrek, mercimek köfte ve artık o güne özel ne varsa isteyin. Sıcak mezelerden mutlaka sigara böreği ve yoğurtlu yaprak sarmayı tavsiye ederiz. Börek epey enli, içindeki eritme peyniri öyle güzel damağınızdan akacak ki birkaç tane daha yemek isteyeceksiniz. Yaprak sarma da inanılmaz başarılı.

Ermeni mezelerinin en sevileni topikten mutlaka alın. Tahin, karabiber, tarçın, nohut gibi malzemelerden yapılan Ermeni mutfağına ait bu mezeyi İstanbul'da daha iyi yapana henüz rastlanmadı. İçli köfte de mükemmel, çünkü kızartma değil haşlama yapılıyor. Ana yemek olarak balık tava, ızgara köfte, tavuk ve et kavurmanın yanı sıra ,günün spesiyali'ni mutlaka sorun.

Tatlı olarak brownie, dondurma, strudel, meyve tabağı gibi çeşitler var ama en çok spesiyal elmalı tart ve Çanakkale'den özel gelen fırınlamış peynir tatlısı sipariş ediliyor.

Öğlenleri ev yemeği, Pazar günleri ise önceden rezervasyon yaptıran kalabalık gruplara brunch veriliyor. Cuma-cumartesi akşamları canlı müzik oluyor, önceden arayıp bilgi alabilirsiniz. Kendinizi rahat hissedeceğiniz ben buraya her saatte, fırsat buldukça gelirim, diyebileceğiniz bir yerdir Mekan.

Diğer mekanlar için İstanbul Restoran Rehberini ziyaret edebilirsiniz.

No comments:

Post a Comment

Bu Blogda Ara