Saturday, November 6, 2010

Küpeli - Levent - Etiler

Rıfat Kılıç ve Zekeriya Döner tarafından işletilen Küpeli, müşterilerine kalite ve hizmeti bir arada sunuyor. Dekorasyonda kullanılan renklerin sıcak ve keyifli bir ambians yarattığı restoran, 12:00-02:00 arası açık.

180 kişilik salon ve 70 kişilik bahçe kapasitesine sahip olan mekanın mutfağı da çok özel. Spesiyaller arasında Soğan ve Sarımsak Kebabı, Fırın Beyti ve Yeni Dünya Kebabı bulunuyor. Yemeğinizin yanında sadece Küpeli’de bulabileceğiniz özel mezeler, yemek sonrasında turunç, patlıcan, ceviz veya özel kirece yatırılmış kabak tatlılarından birini denemenizi tavsiye ederiz.

Müşterilerin büyük bir kısmı Etiler semtinde ikamet eden ya da çalışan elit bir kesimden oluşuyor. Alt ve üst salonlarının yanı sıra VIP salonu da bulunuyor. Hikmet Usta, 22 yıllık tecrübesiyle yemeklerini büyük bir özenle hazırlıyor.

Mezelerinin sofralara kattığı görünüm ve eşsiz lezzet memnun edici. Özellikle Muamara’nın tarifi ilgi çekici. Muamara; Antakya’dan gelen özel biberlerle hazırlanıyor. Biber gelir gelmez çekirdeği ayıklanıp haşlanıyor, ardından makinede çekiliyor. Ceviz de ilave edilerek servise hazır hale getiriliyor.

Restorana geldiğinizde masanızda mutlaka bir muamara bulunmasına dikkat edin. Mangalda et de çok lezzetli…

Hikmet Usta etin seçiminin çok önemli olduğunu vurguluyor. Kebapçılık ve restaurant sektöründe olan kişilerin, eti sadece pişirmeyi değil, etin tüm özelliklerini bilmesi gerektiğini belirtiyor. Kendisi et seçimiyle de bizzat ilgileniyor. Karaman, kokusu rahatsız edici olmadığından ötürü kıvırcık ve merinos olmak üzere üç çeşit koyun, tercih ediliyor

Diğer Mekanlar için: İstanbul Restoran Rehberi tıklayınız.

No comments:

Post a Comment

Bu Blogda Ara