Saturday, November 27, 2010

Hünerli Restaurant - Karaköy - Eminönü

Ocak ayından itibaren Karaköy’de hizmet vermeye başlayan Hünerli Restaurant, Türk ve Osmanlı mutfağından oluşan yemek repertuarıyla oldukça iddialı...

Klasik ve neo klasik yemeklerin neredeyse tamamını bulabileceğiniz Hünerli Restaurant’ın mutfağı 5 temel çeşitten oluşuyor. Kömür ateşinde hazırladıkları döner çeşitleri ve İskender, tüm kebap çeşitleri, zeytin yağlılar, Karadeniz Görele Pidesi'nin hası, mevsimine göre her çeşit sebze yemekleri, ev yemeklerinden pazı kavurması ve kara lahana sarmasına kadar onlarca yemek çeşidi mevcut.

Neo Klasik yemeklere gelince, mantarlı kabak gratenden fırında güveç’e kadar 350 çeşit yemek çıkıyor. Her gün değişen mönüde en az 20 çeşit yemek yer alıyor.

Türkiye’de bulunan tüm turşu çeşitleri Hünerli’de var. Körpe patlıcan turşusu, karnabahar turşusu ve tüm klasik turşular...

Hemen her gün en az 3-4 çeşit tatlı bulunuyor. (Kabak tatlısı, ayva tatlısı, sütlaç, krem karamel, irmik helvası gibi...)

Hünerli, Karaköy’de paket servisi de yapıyor.

Diğer Mekanlar için: İstanbul Restoran Rehberi tıklayınız.

Fishmekan Sortie - Kuruçeşme - Ortaköy

Boğaz'da Balık Keyfi Fishmekan 'da...

Bu yaz Kuruçeşme Sortie 'nin içinde aynı lezzetlerini sunan Fishmekan, 120 kişilik kapasitesiyle balikseverlerle birlikte...

Fishmekan'nın menüsü: seçme deniz mahsülleri, özel olarak hazırlanmış soğuk-sıcak mezeler, füme balık çeşitleri, ev yapımı turşuları ve kaymaklı tatlıları ile damak zevkinize hitap ediyor.

Executive Chef Fettah Akbulut sizlerin damak zevkine uygun yeni speiyal lezzetler de hazırlıyor. Özellikle Deniz Mahsullü Karnıyarık çok beğeniliyor.


Diğer Mekanlar için: İstanbul Restoran Rehberi tıklayınız.

Köfte Dünyası - Kozyatağı

Kofte Dünyası Osmanlı ve Türk mutfağını iyi bilen ve 47 yılını mutfakta geçiren deneyimli işletmeci Orhan Akçay İstanbul'da pek birarada bulunamayacak köfte çeşitlerini tek bir mekanda sunuyor. Yıllardır Üsküdar ve Kadıköy'de farklı tatları müşterilerine ikram eden Orhan Usta son bir yıldır, Kozyatağı'nda Köfte Dünyası adı ile açtığı işletmesinde çok farklı ve lezzetli mönüler.hazırlıyor.

Köfte Dünyası'nın favorisi restoranın adını taşıyan Köfte Dünyası Karışık; ızgara köfte, inegöl köfte, kaşarlı köfte, hindi köfte, piliç kroket ve piliç nugget, yanında garnitür ve pilav-patatesle sunuluyor.Her çeşidi denemek isteyenler için ideal bir öneri. Ancak atlanmaması ve denenmesi gereken çok başka özel tatlar da var .

Diğer Mekanlar için: İstanbul Restoran Rehberi tıklayınız.

Kremola - Bağdat Caddesi

Tadı damağınızda kalacak yepyeni lezzetlerin yeni durağı: Kremola!

KREMOLA !... DÜNYANIN EN GÜZEL TATLARI ORADA…

Taptaze lezzetlerin yeni adı Kremola Türkiye’de… İlk mağazasını Bağdat Caddesi’nde hizmete açan Kremolanın Krempuf’ları tadına bakan herkesi çocukluğuna götürecek, hafif lezzetleriyle damaklarda iz bırakacak.

Türk halkını farklı bir tatlı konsepti ile tanıştıran Kremola, bambaşka lezzetlerin ve hafif tatların vazgeçilmez adresi olacak.

Türkiye’de bir “ilk” olan Krempuf’tan, birbirinden lezzetli cheesecakelere, muffinlerden tartlara, farklı bir ürün yelpazesiyle hizmet verecek olan Kremola yeni konsept anlayışıyla sizleri tadı damağınızda kalacak lezzetlerle tanıştıracak.

Kremola’da birbirinden değişik tatlarda hazırlanan, hiçbir katkı maddesi içermeyen, %100 doğal malzemeler ile hazırlanan, çocuklarınıza ve size sağlıklı bir tatlı alternatifi olan krempuflar 7’den 70’e herkesin vazgeçilmezi olacak…

Damağınızın yeni tadı Kremola’da vereceğiniz “tatlı” bir mola sizi günün stresinden uzaklaştıracak, evinizin sıcaklığındaki misafirperver ve güler yüzlü hizmet Kremola’yı vazgeçilmez adresiniz yapacak.

Müge Uçkan, Elif Göl ve Rüya Küçükkaya tarafından kurulan Baysa Gıda’nın bir iştiraki olan Kremola’nın ürünlerinde, koruyucu ve katkı maddesi kullanılmıyor. Kremolanın tüm ürünleri en hijyenik şartlarda ve dünya standartlarında üretiliyor. Çok yakında İstanbul’un birçok farklı bölgesinde karşımıza çıkacak olan Kremola, sabah saat 10:00 akşam saat 20:00 arasında, Bağdat Cad. 460C Suadiye’de hizmetinizde…

Diğer Mekanlar için: İstanbul Restoran Rehberi tıklayınız.

Buhara93 Restaurant - Sultanahmet - Eminönü

1993 yılından beri Sultanahmet'te en iyi ve en lezzetli mönülerle hizmet veren Buhara93 Restaurant'ta, gelenkesel türk mezelerini tadabilirsiniz.

Buhara Özel Kebabı'nı denemeden restoranımızdan ayrılmayın! Geleneksel Anadolu mutfağını güler yüzlü ekibimiz ve sağlıklı ortamımızda tadabilirsiniz.

3 katlı binada hizmet vren restoranımızın kapasitesi 350 kişiliktir. Bahçemizde ise ağaçların arasında 80 kişilik masalarımızla hizmetinizdeyiz.


Diğer Mekanlar için: İstanbul Restoran Rehberi tıklayınız.

Ece Bar & Restaurant - Ümraniye - Üsküdar

Kuruçeşme'nin gözdesi Ece Bar, şimdi Anadolu yakasında My Town'ın içinde açtığı ikinci şubesiyle, bağımlılarını yaratan eşsiz Ege lezzetlerini sunmaya devam ediyor.

Anadolu’nun, Ege’nin ve Girit adasının özgün mezeleri ve yemeklerini yöresel pişirme tekniklerine uygun olarak sofralara taşıyan Gastronom Ece Aksoy, kaliteli eğlenceyi ve lezzeti İstanbullular’la tanıştırmış bir isim.

Aksoy, Kuruçeşme’de sürdürdüğü klasiğini şimdi Ağaoğlu My Town içinde hizmete giren Ece Restaurant&Bar’a da taşıyor.

Vazgeçemeyeceğiniz Bir Alışkanlık: Ece Bar&Restaurant-Aynalı Meyhane

Kadim bir mekan düşünün; tam 26 yıldır müşterilerine hizmet veren… Bir mekan sahibesi düşünün; müşterilerini adeta dostlarıymış gibi ağırlayan… Güleryüzlü çalışanlarıyla, lezzetli yemekleriyle ve sıcak dekoruyla size kendinizi evininizde hissettirecek kadar samimi bir mekan Ece Bar&Restaurant-Aynalı meyhane…

Bundan tam 26 yıl önce Ece Aksoy’un açtığı mekan, bugün hala ilk günkü özeniyle karşılıyor müşterilerini. İki katlı mekanın alt katı, Aynalı Meyhane olarak hizmet veriyor. Yunan gecceleri düzenleniyor Aynalı meyhane’de. Kosta-Tuba her telden ve her dilden sirtaki sevenlere süpriz showlarıyla rakı kadehlerinin sahnede koptuğu renkli, coşkulu keyifli geceler yaşatıyorlar müşterilerine... Perşembe, Cuma, Cumartesi ve Pazar olmak üzere haftanın dört günü Aynalı’da sahne alan Kosta ve Tuba’nın programı akşam 22.00’dan gece 02.00’ye dek devam ediyor.

Ece’nin üst katı ise bar ve restaurant olarak hizmet veriyor. Masaların üzerine asılmış farklı renklerdeki ampuller, şömine ve bar, insana 70’li yılların bir Türk filminde hissetiriyor kendini.

Kasılmadan, doğal bir ortamda eğlenmeyi özleyenlere şiddetle tavsiye edebileceğimiz ender mekanlardan biri Ece. Müşteri rengi de buna paralel Ece’nin. Müdavimleri arasında hep aydın ve entellektüel isimler var. Yazarlar, gazeteciler, kısacası eğlenmeyi bilen ‘gerçek’ burjuva kültürüne haiz insanlar, ece’nin müdavimleri.

Yemeğinizi yerken ve sevdiklerinizle hoşça vakit geçirirken Tansel ve Özgür’ün geniş repertuarından unutulmaz eserler dinleyeceğinizi hatırlatalım bu arada. Perşembe, Cuma günleri 22.00-02.00 saatleri arasında sahne alan Tansel ve Özgür, 80’lerden günümüze yerli ve yabancı unutulmaz eserleri seslendiriyorlar.

Cumartesi akşamları yine 22-00-02.00 saatleri arasında Asu Maralman – Baha Boduroğlu özlenen dilinizin ucundaki aşk şarkılarıyla nostalji yolculuğunda, Ermenice’den Rumca’ya, İtalyanca’dan Fransızca’ya kadar ruhunuzu doyuma ulaştırıyor.

Ayvalık, Çanakkale ve Bolu pazarlarından alınan otlarla hazırlanan mezeleri, farklı yörelerden toplanan tariflerle yapılan yemekleri gerçekten de çok lezzetli Ece’nin. Mekana gittiğinizde Ege Girit mutfağı ağırlıklı mutfağından özellikle zeytinyağlıları denemenizi öneririz. Burada daha önce sebze köftesi olarak sadece mücver varken mantar köftesi ve taze fasulye köftesi de mönüdeki yemekler arasında.

Sahan köfte, sokak köfte, Kafkas hamur işi olan hınkeli, tepsi kebabı ve tepsi pirzola yine denemeniz gereken lezzetler arasında. Kalamarı ve balıkları da enfes Ece’nin... Kısacası Ece’nin mutfağında bulamayacağımız hiçbir lezzet yok…

Ece Restaurant Kuruçeşme
Tramvay Cad. No:11 Kuruçeşme

Diğer Mekanlar için: İstanbul Restoran Rehberi tıklayınız.

Californian Brasserie

Californian Brasserie zengin uluslararası açık büfesi ve geniş à la carte seçenekleri ile gün boyu hizmetinizdedir.

“R” katında yer alan restoran, etkileyici dekorasyonu ile haftanın her günü kahvaltı, öğle ve akşam yemeği servisi yapmaktadır.

Californian Brasserie 07:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.


Diğer Mekanlar için: İstanbul Restoran Rehberi tıklayınız.

Le Caprice - Cezayir Çıkması - Beyoğlu

Le Caprice vişne, kiraz ve erik agaçlarının altında evinizin konforunda keyifli zamanlar sunuyor.

Pazar sabahları kuş sesleri eşliğinde kahvaltı, akşamları mum ışığında yenen güzel yemekler...

Salı Günleri
21 00 den itibaren Arjantinden Claudio ve Alicia ile Tango

Perşembe
20 00 den itibaren Bizden IŞIK ve Grubu ile Canlı Fasıl

Cuma
21:00 01:00 Yunanistandan Giota ve Grubu ile Rembetiko

Cumartesi
2100 – 24 00 Kübadan (live from Cuba) Manuel Moro Onelia Perkisyon, ritm ve Gitar Üçlü canlı performans
24 00 – 03 00 Latin Dans Time

Pazar Günü
Tüm gün en güzel şarkıları ile kuş sesleri koromuz Kahvaltı ve kahve ile !!!!!

Size özel salonumuzda size özel DJ ile doğum günü partileri, size özel dansözlü geceler ile toplantılarınız için değişik bir alternatif sunuyor.

Diğer Mekanlar için: İstanbul Restoran Rehberi tıklayınız.

Milagro Cafe Restaurant - Bebek

Milagro, Bebek'te Nadys'in yerine açıldı. Açık bej ve beyaz tonlarında ahşap ağırlıklı dekorasyonuyla Milagro aslında tam bir yaz mekanı. Bebek piyasasını kollamak isteyenler öndeki açık kısmı, sakinlik arayanlar arkadaki denize sıfır, iki masalık ufak balkonu tercih edebilirler. Uzun bir koridor yapısında olan iç taraf ise aynalar, çiçekler ve tablolar ile renklendirilmiş. Arka duvarı boydan boya modern bir Son Yemek yorumunun resmedildiği tuval kaplıyor.

Menü, Amerikan-İtalyan mutfaklarının bir karışımı. Şütte'nin özel üretmiş olduğu etlerle hazırlanan yemeklerde çok iddialılar, haksız da değiller. T-bone steak'in fiyatı da tadıyla orantılı olarak yüksek; 45 YTL Menüde dikkat çeken diğer yemekler kadayıf ve mozzarella ile sırlanmış tavuk ve bademli çilav ile yanında safranlı risotto ile servis edilen somon ızgara. Sunumlar şık, porsiyon büyüklükleri ideal; ne aç kalıyorsunuz ne de artıyor. Közlenmiş patlıcanlı, ezmeli, humuslu bruschette, leberkase, carpaccio gibi başlangıçlar da akıl çeliyor...

Diğer Mekanlar için: İstanbul Restoran Rehberi tıklayınız.

Hayal Kahvesi - Etiler - Akatlar - ClubSporium

Yeni Hayal, Yeni Konsept, Yeni Semt...

1992’den beri İstanbul gece yaşamında öncü ve farklı bir rol oynayarak kült bir marka haline gelmiş olan Hayal Kahvesi tıpkı başlangıç yıllarında olduğu gibi (Hayal Börek Ve Hayal-Et Hatırlayanlar Çok Olacaktır) gibi geliştirilmiş Cafe Bistro konsepti İle Akatlar Clup Sporium da açılıyor. Bilindiği gibi yeni konseptin ilk örneği 2 yıl önce Caddebostan Kültür Merkezi içinde açılmış ve büyük ilgi görmüştü.

Akatlar'da yeni açılan dev spor ve yaşam merkezi Clup Sporium’un içinde bulunan Hayal Kahvesi 100 kişilik oturma ve yemek kapasitesi 120 kişilik terası kırk kişilik çay ve dinlenme alanıyla sabah 08:00 den gece 01:00'e kadar hizmet verecektir…

Mutfak sanatları akademisi baş aşçısı Fatih Güven ve ekibi

Hayal Kahvesi Akatlar’da DJ ve canlı Performanslar gibi Hayal Kahvesi değişmezlerinin yanına iyi bir mutfak eklendi. Mutfak Sanatları Akademisinin baş aşçısı Şef Fatih Güven yönetiminde, genç ve yaratıcı ve stil sahibi bir ekip, Pizza’dan Uzakdoğu Yemeklerine, Makarnalardan Hamburgere uzanan geniş bir dünya mutfağı mönüsüyle hizmet Verecek…

Hayal Kahvesi Akatlar’ın mutfak felsefesini, pişirilen ürünün niteliği ( Organik-Hormon-Vs) tazeliği kadar sağlıklı pişirme ve pişirme teknikleri üzerine kafa yoran bir anlayış oluşturuyor. Yani Sebze ve salata ürünleri organik, yumurtalar köy, hamburgeriniz fırında pişmiş olacak…

Raw Food Saf Restoran işbirliğiyle Hayal Kahvesinde

Ünlü yıldızların da tercihi olan ve Amerika’da sağlıklı ve alternatif beslenmede yeni bir çığır açan Raw Food akımının öncüsü ünlü Amerikalı Şef Chad Sarno Saf Restaurant-Hayal Kahvesi işbirliği ile hazırlanan özel mönülerdeki taze organik ürünlerle hazırlanan özel yemekleri Hayal kahvesi mutfağının daimi seçenekleri arasında olacak...

<<< href="http://istanbulrestaurants.com/detail.php?id=1774">Hayal Kahvesinin düzenli etkinlikleri arasında olacaktır.

Chad Sarno’nun bizzat katılımıyla her Cuma 18:00-22:00 arasında düzenlenecek SAF Cuma’ları raw food günlerinde 35 YTL karşılığında günün spesiyallerini tadına doyabilir ve SAF organik mutfağı hakkında bilgilenebilirsiniz.

Organik Kokteyl ve Fonksiyonel Meyve Ve Sebze Suları sihirbazı Joe Mccanta

Sağlıklı beslenmeyle ilgilenen her metodun vazgeçilmezi olan taze sıkılmış meyve ve sebze suları, tamamen doğal içeriklerle hazırlan organik kokteylleri Akatlar Hayal Kahvesi’nde bu alanın sihirbazı kabul edilen Joe Mccanta tarafından kendisini bu alanda ünlendiren özel ve fonksiyonel reçeteleriyle bizzat hazırlanacak.

Joe Mccanta her perşembe saat 18.00-21.00 arasında ise kokteyllerini kendi özel şovu ile %20 indirimle sunacak…

Dj Ergun Kara

Zarifi, Suada ve Club Eos’ dan tanıdığımız dj Ergun haftanın 6 günü yepyeni arşivi ile Hayal Kahvesi Akatlar’da olacak…

Diğer Mekanlar için: İstanbul Restoran Rehberi tıklayınız.

Jazz Cafe - Beyoğlu - Istanbul

Beyoğlu içinde yüzlerce mekanı barındıran bir merkez. Ancak kaç tanesinin 22 yıllık geçmişi var? Ya da kaç tanesi gerçekten Jazz müzik içeriğini taşıyor? Soruların yanıtı elbette JAZZ CAFE.

Jazz Cafe arkasındaki 22 yıllık geçmişi ve Jazz müziğine verdiği destekle bu yüzlerce mekandan bir anda sıyrılıyor. Dostlarının profili ve içeriğinin kalitesi Jazz Cafe’nin sadece Beyoğlu’nun değil Türkiye’nin da önemli bir mekanı olduğunu gösteriyor.

Hafta içindeki canlı müzik konuklarının ve yıl içerisindeki müzik politikasının seçkinliği hemen göze çarpıyor. Başta her çarşamba çıkan Bülent Ortaçgil olmak üzere çok sayıda müzisyeni Jazz Cafe sahnesinde müzik dostlarına güzel performanslar sergiledi, sergilemeye devam ediyor.

İki kat toplam olarak ayakta 350-400 kişi kapasiteli. Biraz sıkışılırsa 500 kişi de alabilir. İstanbul’da kapılarını 1997’de açmış ancak öncesi 1982 yılına Bodrum’a uzanıyor. Cengiz Şanlı ve Mete Gürman tarafından açılan ve uzun süre Bodrum’da hizmet veren Jazz Cafe şimdilerde İstanbullu müzikseverlere hizmet veriyor. Mekan 20:00-04:00 arası açık. Pazar günleri kapalı. Cuma ve Cumartesi günleri hariç her gün canlı müzik var. Mekanın her iki katında da restoran hizmeti veriliyor. Kredi kartının geçtiği mekanda içkinin yanında sunulan aperatifler çok ilginç. Jazz Tabağı: Sosis, midi köfte, börek ve patates tava. Jazz Böreği: Tavuk, mantar, havuç, kabak, bezelye. Çıtır Hanım: Kızarmış ekmek üzerine yumurta, dana jambon. Kıtır Bey: Kızarmış ekmek üstüne dana jambon, eritilmiş kaşar.

Bu sene 23. kez kapılarını açan mekan şimdilerde başarılı işlere imza atan müzisyenlerin ilk sahne aldığı yerlerden birisi. Erkan Oğur, Gürol Ağırbaş, Cem Aksel, Eylem Pelit, Önder Focan, Şevket Akıner, Baki Duyarlar, Maffy Falay, Volkan Öktem, Ayşe Tütüncü, Yahya Dai, Bülent Somay, Oğuz Büyükberber gibi pek çok ismin yanı sıra genç cazcıları da Jazz Cafe’de dinlemeniz mümkün. Ayrıca üst kattaki sahne müzik tesisatı açısından hayli iddialı.

Diğer mekanlar için Istanbul Restoran Rehberi'ne tıklayınız.

Sushi Mori - Akatlar - Etiler

Akatlar Mayadrom içinde yer alan Mori Restaurant, Japonlar'ın ünlü lezzeti sushiyi tatmak isteyenlere özel bir Uzakdoğu mekanı. Alışveriş sonrası, iş yemeklerinde, haftasonu , sinema çıkışı ya da "sushi"yi hiç denemediyseniz işte size fırsat: Japon yemekleriyle tanışabilir, keyifle tadabilirsiniz. Mori, klasik bir sushi lokantasından çok farklı. Minimalist tarzda yalın ve sade bir ortamı var. Aşçılar Japonya'dan, balık ise Japonya’ya ihraç edilen en büyük firmalardan. Mori menüsünün spesiyali sushi ama meraklısı değilseniz Japon mutfağının türlü lezzetlerini bulabilir, miso soupu, spring roll, tempura gibi ilginç tadları deneyebilirsiniz..Bir Uzakdoğu restoranında tatlıya rastlamak güç olsa da Mori menüsünde yer var.Bizim tavsiyemiz çikolatalı portakallı mus. Japon restoranlarında pahalılığından şikayet eden müşteriler, Mori'den güler yüzle ayrılıyorlar. Çünkü fiyatlar diğer sushi restaurantlarına göre gayet makul. Kredi kartı geçiyor.

Diğer Mekanlar için: İstanbul Restoran Rehberi tıklayınız.

Sultani Kebap - Haliç - Cibali - Fatih

Ardı ardına restore edilen binalar,yeşillenmiş ve çevre düzenlemesi yapılmış sahil şeridi ile geçmişe ait anılar yeniden yaşanmaya başlıyor gibi.Cibalinin ayrıcalıklı yaşamını ve dokusunu hissettiren yeni ve iddialı mekanlardan biri de Sultani.

Sultani Restaurant eski İstanbul’un gözdesi olan Haliç kıyısındaki tarihi bir rum binasında zengin güneydoğu mutfağı ile hizmet vermeye başladı.

Sultani’nin mutfağı çok zengin.Güneydoğu mutfağına aşina olanların çok iyi tanıdıkları adana kebap,urfa kebap,patlıcanlı kebap,ezmeli kebap,beyti kebap ,alinazik,çöp şiş,terbiyeli kuzu şiş,küşleme,oruk kebabı,halep işi,fıstıklı kebap,tavuk kanat,terbiyeli tavuk şişlerin yanısıra sadece Sultanide bulabileceğiniz zeytinli kebap,sultani kebap,susamlı kebap çok özel tatlar...

Diğer mekanlar için Istanbul Restoran Rehberi'ne tıklayınız.

Le Caique Balık Restaurant - Cibali

Tarihi dokuya sadık kalınarak küçük bir Ege restaurantı havasında dekore edilen Le Caique iç mekanda kullanılan mavi-beyaz renklerin ferahlığı, büyük pencereleri ve yüksek tavanıyla müşterilerine keyifli anlar yaşatıyor. İşletmecilerinin “modern-salaş” olarak adlandırdıkları basit, zevkli ama çok temiz konsept İstanbul’da pek alışılagelmiş bir durum değil!

İşletmeciler Balık Restaurantı gündeme geldiğinde Ege’den başlayıp Pire ve Girit’de biten bir yolculukla konsept ve menü belirleme yoluna gitmişler. Büyük bir titizlikle hazırlanan menü de bu büyük çabanın göstergesi!

Balık çorbasının yanı sıra, Bombay fasulye(sıcak veya soğuk), levrek marine, çiroz, rum usulü cacık, soyalı uskumru, peynirli zeytin salatası, paşa mezesi soğuklardan sadece birkaçı!

Otuzbeşer kişilik iki kattan oluşan Le Caique yaz itibarıyle kırk kişilik terasıyla kapasitesini 110 kişiye kadar çıkarıyor.

Fiyatlara gelince; güzel bir balık ziyafeti isteyenler için gayet uygun. Farklı bir mekanda özel şeyler yemek istiyorsanız Cibali 203 numaraya uğrayın!!

Diğer mekanlar için Istanbul Restoran Rehberi'ne tıklayınız.

Friday, November 26, 2010

Gourmet Burger Kitchen (GBK) - Kanyon AVM

Hamburgeri fast food anlayışından çıkarıp, lezzetli bir ana yemek menüsüne dönüştüren

“Londra’nın ünlü, İstanbul’un ilk” Hamburger Restoranı GOURMET BURGER KITCHEN (GBK) Kanyon’da Açıldı

Londra’nın ünlü hamburger restoranı Gourmet Burger Kitchen (GBK) Türkiye’deki ilk şubesini Kanyon’da açtı.

Türkiye’nin ilk hamburger restoranı olan GBK, hamburgeri fast food anlayışından çıkartarak, lezzetli bir ana yemek seçeneğine dönüştürüyor.

Hamburger soslarını ve tasarımlarını ünlü gurme ve şef Peter Gordon’un hazırladığı GBK’da, her biri 200 gr. dana etinden hazırlanmış 26 farklı lezzette hamburger seçeneği bulunuyor.

Sipariş üzerine anında taze olarak hazırlanan hamburgerlerin yanında menüde birbirinden lezzetli tamamlayıcılar, salatalar ve tatlılar da var.

2000 yılında 3 Yeni Zellanda’lı girişimci tarafından kurulan GBK, kısa bir süre içinde, Londra’nın en popüler restoranları arasına girdi. Ünlü gurme Peter Gordon’ın yenilikçi ve egzotik birleşimlerden oluşan soslarıyla ünlenen GBK, yediden yetmişyedi’ye tüm hamburger tutkunlarına hitap ediyor.

Diğer mekanlar için Istanbul Restoran Rehberi'ne tıklayınız.

Feşmekan - Gümüşsuyu - Taksim

Dünya mutfağından tanıdık ve yepyeni lezzetler, Türk mutfağının klasikleri... Canlı müzik programları, öğle yemekleri ve fiks mönü seçenekleriyle konuklarını ağırlayan Feşmekan, doğum günleri, nişan ve diğer grup aktivitelerine de evsahipliği yapıyor.

Mönüsünde ‘Tatlı ve Acı Soslu Kızarmış Yengeç Ayağı’, ‘Sebzeli Balık Wonton’, ‘Tavuklu Kasadiyes’, ‘Mantarlı Risotto’, ‘Devekuşu Carpaccio’, “Nane Soslu Izgara Somon’ ve “Çikolatalı Sufle’ gibi özel lezzetlerin yer aldığı Feşmekan’da, bildiğiniz lezzetleri farklı yorumlar ve sunumlarla tadabilirsiniz.

Özellikle haftasonları, canlı müzik performanslarıyla da şenlenen mekanın müdavimleri arasında, müzisyenler, aktör-aktris- tiyatro oyuncuları yer alıyor.

Diğer mekanlar için Istanbul Restoran Rehberi'ne tıklayınız.

If Restaurant & Bar - Richmond Hotels - Beyoğlu

Richmond'un çatısında konuçlandırılmış If Restaurant İstanbul Boğazını tüm güzellikleri ile seyredebileceğiniz eşsiz bir manzarayı kucaklamaktadır. Akdeniz mutfağının en güzel tatlarını, kokteyl ve içki çeşitleri ile konuklarının beğenisine sunan if, olağanüstü manzarasıyla büyülüyor...

Çok değerli bir dost, vazgeçilmez bir tutku, eşsiz bir sevgilidir İstanbul.

Onu doyasıya kucaklamak ve daha yakından tanımak için if Restaurant & Bar gerek otel misafirlerine gerek diğer konuklarına mükemmel bir seçenek oluşturuyor...

Akşamları canlı müzik eşliğinde if Restaurant'ta isterseniz lezzetli kokteylleri yudumlayıp dostlarınızla sohbet edebilir, isterseniz özel bir akşam yemeği yiyebilirsiniz.

Diğer mekanlar için Istanbul Restoran Rehberi'ne tıklayınız.

ShePoint - Tarabya Istanbul

Yaşam lezzetinizde farkı siz yaratın...
Shepoint Cafe/Restaurant/Bar

Mayıs 2007’de seçkin davetlilerin katıldığı keyifli bir kokteyl ile açılan Shepoint, İstanbul’un en eski ve güzel semtlerinden biri olan Tarabya’da, TED Spor Kulübü’nün içinde hizmet veriyor.

Shepoint, altı ayrı mekan ile lezzeti, keyfi ve eğlenceyi Türk ve Dünya mutfaklarından seçkin tatlarla sunarak, yaşam lezzetinizin farkını yaratıyor.

Shepoint’in işletmecisi ve sahibi Siren Mermut, “farkınızı kendiniz yaratın” felsefesi ile mekanlarına kendi yorumunu da katarak misafirlerine hizmet ve lezzet kalitesinde en mükemmeli sunmayı hedefliyor.

Modern ve şık tasarımları ile de ilgi çeken Shepoint’in dekorasyonu, özgün yorumu ile Mimar Yalın Burak Yüksel imzalı.

Shepoint işletmesinde bulunan mekanlar;
Garden Cafe Bistro: Bahçesinde rengarenk çiçekler ve yeşillikler içinde gün içerisinde rahatlıkla kullanabileceğiniz, öğle yemeği için , akşam yemeği için veya sohbet edip birşeyler içebileceğiniz, özellikle Pazar brunchlarını kaçırmak istemiyeceğiniz keyifli ve özgün bir mekan.

Matchpoint VIP Restaurant; Dekorasyonu, hizmeti ve özel hazırlanmış a’la carte mönüsü ile farklılığınızı yansıtabileceğiniz VIP misafirlerinizi rezervasyon yaptırarak ağırlayabileceğiniz size özel şık bir mekan.

Club Lounge; Özel konseptli gecelerin düzenlendiği, Dj performansı ile dans ve eğlenceyi buluşturan, zengin içki menüsü ile akşamlarınıza keyif katacak sıcak bir mekan.

Mey-point; Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden hazırlanmış mezeleri ile canlı fasıl eşliğinde nostaljik meyhane gecelerinin yaşatıldığı “nezih meyhane” tadında hoş bir mekan.

Balo Salonu; Şık ve modern tasarlanmış dekorasyonu ile özel organizasyonlarınız, düğün törenleriniz, nişan davetleriniz ve kurumsal davetlerinize yönelik lansman, seminer ve şirket kutlamalarınıza ev sahipliği yapan özel anların mekanı.

Pool Bar; Özel koktelyl mönüleri ile yaz aylarındaki parti, tören ve davetlerinizi düzenleyebileceğiniz keyifli bir mekan.

Diğer mekanlar için Istanbul Restoran Rehberi'ne tıklayınız.

Promethe - Cafe - Kadıköy

Ev Sıcaklığını Yakalayabileceğiniz Adres

12 yıllık geçmişe sahip,Kadıköy'ün göbeğinde gizli bir mekan PROMETHE CAFE Sıcak,soğuk alkolsüz içecekleri ve ev köftesi gibi yemek seçenekleri ile hizmet vermekte. Kış bahçesinde şömine önünde arkadaşlarınızla oyun oynamanın (tavla, tabu, scrabble, risk, satranç, passaparola, monopoly) keyfine varabilir,kütüphanesinden aldığınız kitap veya dergi ile arkadaşlarınızı beklerken hoşça vakit geçirebilirsiniz. hizmet politikası güleryüz,ölçülü samimiyet ve hızlı servis olan cafemizde ev sıcaklığını yakalayabilir özel organizasyonlarınızı gerçekleştirebilirsiniz. Kablosuz internet erişimi vardır.


Diğer mekanlar için Istanbul Restoran Rehberi'ne tıklayınız.

The Marmara Hotel Cafe Marmara - Taksim

İstanbul’un buluşma noktası Cafe Marmara Taksim, günün yorgunluğunu bir fincan kahve ile atabileceğiniz, şık bir atmosferde nefis yiyecekler ve seçmeye zorlanacağınız ev yapımı kek, pasta ve çikolatalara kadar geniş lezzet yelpazesine sahip bir mekan. Ayrıca sabah kahvaltıları ile öğle ve akşam yemekleri için de hoş bir alternatif. Terasında Taksim’i izleyerek bu eşsiz lezzetleri deneyebilirsiniz.


Diğer mekanlar için Istanbul Restoran Rehberi'ne tıklayınız.

NAN Taste of Asia - Şişli - Gayrettepe - Esentepe

Bir zincirin ilk halkası olarak İstanbul’un en merkezi semtlerinden Esentepe’de, sıra dışı dekoru, samimi ortamı, özenli servisi ve Mongolian BBQ ile Uzakdoğu mutfağının seçilmiş yemeklerini ve sushi örneklerini sunan NAN Taste of Asia , Kasap Sokak no. 22’de hizmetinize girmiştir.

NAN’ın ana konsepti olan Mongolian BBQ, beyaz et, kırmızı et veya balıktan oluşan kendi tercihlerinizi yansıtmasının yanı sıra az yağlı, düşük kalorili, lezzetli ve dengeli bir yemek oluşturmaktadır.

Mongolian BBQ büfesinde, çeşitli etler, sebzeler, baharatlar ve soslar arasından kendi tercihlerinize göre yemeğinizi oluşturabilir, daha sonra da Çinli şefimiz Xu Haidong’un bunları sizin için pişirmesini seyredebilirsiniz.

Mönüde yer alan diğer Çin yemekleri, Cantonese, Shanghai, Beijing, Szechwan ve Zhejiang yörelerinden seçilmiş olup, Çinli aşçı Fangzu Zhang tarafından Türk damak tadına uygun olarak hazırlanmaktadır. Çin mutfağı mönüsünde

Aromalı çıtır Pekin ördeği, karides ve dil balıklı pirinç hamuru rulosu, acılı kuzu kaburga ve pirinç erişteli deniz mahsulleri salatası gibi yemekler mevcuttur.

NAN’ın sushi ustası Xie Qingzhong ve ekibinin hazırladığı sushi’ler, lezzetlerinin yanı sıra gerçek bir görsel şölen oluşturmaktadır.

NAN’ın, sunduğu lezzetlerinin yanı sıra, geniş ve zengin barında iş çıkışı günün yorgunluğunu atabilir, trafik sıkışıklığını atlatırken içkinizi yudumlayabilirsiniz.

NAN, mekanında sunduğu tüm lezzetleri, tek bir telefon ile, İstinye’den Cihangir’e kadar, evinize de getirmektedir.

NAN’ın Genel Koordinatörlüğünü ve marka danışmanlığını, bu sektörün duayenlerinden Ali Sayar yapmaktadır.


Diğer mekanlar için Istanbul Restoran Rehberi'ne tıklayınız.

Sedir

Esma Sultan Yalısı, Boğaz Köprüsü, Mecidiye Camii, Kız Kulesi ve Sarayburnuna kadar uzanan panaromik bir manzara...

1 Adet Teras ve iki adet küçük balkonu da içinde barındıran(kışın üstü kapalı) bir avlusu mevcut.

Sedir’de şirket toplantı ve partileri, doğumgünü ve yıldönümü kutlamaları, vb. organizasyonlar rahatlıkla yapılabilir.

Sedir’de aynı zamanda değişik zamanlarda farklı kurslar yapılmaktadır.

Sedir, birçok özel ayrıntısı ve farklı köşeleri ile özel çekimler için de ideal bir mekandır.


Diğer mekanlar için Istanbul Restoran Rehberi'ne tıklayınız.

Konuk Evi

Topkapı Sarayı ile Ayasofya arasında uzanan sokağın sonuncusu ve en yeni tarihli 1994 birimi inişte sol köşede kalan , Konuk Evi’dir. İçersindeki odaların ölçüleri de ferah ve döşemesi çok zengin olan otelin bahçesi de saklı bir cennettir. Çevrenin beton ve trafik kargaşası içinde bi “vaha”. Bir Roma mekanını da içeren bahçe 3 teras halindedir. Ihlamur ağaçları altında yazın bu teras sabah kahvaltısından akşam yemeğine kadar her ikramı ziyaretçilerine sunar. Yağmurlu günlerde bir cennet serası da öyledir. Sera bir fayans mermer ve desen armonisi içinde İlk ve Sonbaharda da hizmet sunar.


Diğer mekanlar için Istanbul Restoran Rehberi'ne tıklayınız.

Tencere Ev Yemekleri Pasta & Cafe - Pendik

Türk mutfağı; tür zenginliği, damak tadı ve beslenme değerleri ile dünyanın sayılı mutfaklarından biridir kuşkusuz.

İş dünyasının yoğun temposunda yaşanılan zaman darlığı neticesinde öğlen yemeklerinde tercih edilir hale gelen ''fast food'' ve benzeri tarzdaki beslenme alışkanlıklarına alternatif olarak, sizleri tamamen hijyenik ev ortamında özenle hazırlanan Türk mutfağına ait lezzetli ev yemeklerimizi tadmaya bekliyoruz.

Lokanta/Kafemiz, günlük olarak değişen 5 çeşit sıcak yemek, 12 çeşit zeytinyağlı/salata ve 2 çeşit tatlı/pasta/kurabiye ile Pazar hariç hergün hizmetinizdedir.

Tencere'nin huzurlu ortamına sizleri de bekliyoruz.

Diğer Mekanlar için: İstanbul Restoran Rehberi tıklayınız.

Han Sarang

"Han Sarang" (anlamı Buyuk Sevgi) Kore, Japon ve Cin gibi Uzakdogu'nun gizemli lezzetlerini, Sultanahmet-Cankurtaran Meydanında sunuyor...

Üç katlı restoranda ic dekorasyonunda Kore'lilerin tarlana işi yaparken kullandiklari el yapisi tahta aletler gibi Kore'yi simgeleyen esyalardan faydalanılmış.

Kisacasi aydinlik, ferah bir mekan...

Genel olarak tuzsuz, yağsız, sade ve farklı kulturden hazirlanan Kore, Japon ve Cin yemekleri ile birlesince bir hayli renklenmiş...

Her Cumatesi öğlen ve akşam yemeklar 25 dan fazla çeşidi ile Açık Büfe olarak hizmet verirken, uygun fiyatıyla hem turistlere hem de yerel halka hizmet veriyor.

Diğer Mekanlar için: İstanbul Restoran Rehberi tıklayınız.

Han Restaurante Suadiye - Bağdat Caddesi - Suadiye

BAĞDAT CADDESİ’NDE 20 YILLIK LEZZET USTASI

Anadolu yakasında oturanların çok yakından bildiği Suadiye Çatalçeşme’deki Han Restaurante 20 yıldan beri ünlü İnegöl köftesi ve ızgara çeşitleri ile İstanbullulara hizmet veriyor.

1961 yılında Ankara’da açılan, 1985’te İstanbul’a gelen Han’ın müdavimleri arasında gazeteciler başta Ecevit olmak üzere dönemin ünlü politikacıları vardı. Han’ın İnegöl köftesini ve leziz ızgaralarını bilen ve İstanbul’da yaşayan Ankaralılar, hemen müdavimleri arasına katıldılar. Han, İnegöl köftesinin lezzetini önce Ankara’ya ardından da İstanbul’a tanıştırdı.

Bağdat Caddesi üzerinde ikinci Han Cafe’yi de açan müsessese 45 yıllık köklü geleneğini burada da sürdürüyor. Hem de temel lezzetlerden vazgeçmeden. Artık mutfağında daha genç, daha dinamik, daha Avrupalı lezzetlere yer veriyor. Hamur işleri , özel soslu yemekleri, hafif salataların yanı sıra en nadide zeytinyağlılar şimdi Han’ın menusünü süslüyor.

Menu, lezzet ve kalite
Han Restaurante’ın kuzu etleri Balıkesir’den, dana eti Bursa’dan geliyor. Yoğurt ve mandra ürünleri Manyas’tan, zeytinyağı Edremit’ten, piyazın fasulyesi Erzincan’dan, sirkesi ise Mürefte’den... İskender kebabın pidesi Bursalı’dır. Doğal maya kullanıldığı için çıtır kalmaya devam eder. Tereyağı, Toros eteklerinde beslenen keçi kremasından yapılır. Manyas’ta işlenir. Etler mutlaka ama mutlaka bir hafta dinlendirilir.

Menusü 6 ayda bir değişir. Servise çıkmadan önce bütün menüler 15 gün lezzet testinden geçer. Han Restaurante’nin mutfağı da değişen ağız tatları, değişen alışkanlıklarla birlikte değişmeye devam ediyor.

Han Cafe Restaurante
Han’ın ikinci şubesinin Şaşkınbakal’da açılmasıyla iyi yemek yemenin tadına varmak isteyenlerin uğrak yeri haline gelen Han Cafe lezzetli seçenekler sunmaya devam ediyor.

Kayserili hanımların yaptığı su böreği, etli yaprak sarması ve kayseri mantısını mutlaka tatmak gerekiyor. Fransız ve İtalyan mutfağından tatmak isteyenler Steak Vitello, Cafe de Paris tercih ediyor. Greek Salata ve deniz mahsulleri salatasını yiyenler bir daha yemek istiyor.

Yemeğini bir tatlıyla taçlandırmak isteyenler için çok fazla seçenek var. Han’ın spesiyalitesi portakallı kabak tatlısı ve sütlü cevizli tel kadayıfını tatmadan Han’dan ayrılmak olanaksız. Gül Baklaka ise ev baklavası tadında . Franbuaz sosuyla süslenen Panacotta’yı ise en çok gençler tercih ediyor.

Han, babadan oğula geçen 45 yıllık geleneğini değişen ağız tadları, değişen alışkanlıklar ve değişen mutfağı ile 20 yıldan bu yana İstanbul’da da sürdürmeye devam ediyor. Karşı yakada kaliteli ve ekonomik yemek yemek isteyenler için bulunmaz bir mekan.

Han Cafe : Bağdat Cad. No:379/2
Şaşkınbakkal

Diğer Mekanlar için: İstanbul Restoran Rehberi tıklayınız.

Taps Asmalı Mescit -

Asmalı Mescitin en yenisi TAPS

İlk kez Nişantaşı Atiye Sokakda tanıştığımız,Türkiyenin ilk özel üretim birası TAPS, yeni restoranı ile keyfin, estetiğin, tarihin, eğlencenin, hazzın, lezzetin ve sanatın tam orta yerinde, Asmalı Mescitde yerini aldı

Özel üretim buz gibi biraları, dünya mutfağından zengin yemek menüsü ile Asmalı Mescitin en yenisi olan TAPS, tarihi binasındaki özel dekorasyonu ile bira tutkunlarını ağırlıyor.

Giriş katındaki bar bölümünde, ayakta bira ve yanında lezzetli aperatifler alınırken, ikinci katındaki restoran bölümünde, közlenmiş biber çorbası, somon wrap, tequila fettuccine, cajun baharatlı tavuk, Belçika usulü marine midye gibi, dünya mutfağından farklı lezzetlerin yer aldığı zengin bir menü sunuyor.TAPS bira çeşitlerinin yanı sıra zengin şarap ve alkollü içki seçenekleri ile her damağa hitap ediyor..

Diğer Mekanlar için: İstanbul Restoran Rehberi tıklayınız.

Aziza Restaurant & Bar - Beyoğlu - Taksim

Istanbul Restaurants : Aziza Restaurant & Bar Bir döneme damgasını vuran; Blues, Rock ve Rock'n Roll müziklerini o dönemi yaşayamamış olan gençlere dinleten mekan Aziza...

Aynı zamanda The Beatles Cafe'nin sahibi olan Metin Bey, 6 yıldır aynı amaç doğrultusunda çalışıyor. Alkollü mekanlar içerisinde de bu işin başarılabileceğini kanıtlamak ve önüne her sunulanı yutan gençlere, gerçek müziğin ne olduğunu göstermek istemiş.

Canlı performanslara da yer verilen Aziza'da her Çarşamba akşamı açık sahne var. Tarzın dışına taşmamak şartıyla her grub sahne alabilir. Müziğin insan hayatındaki yönlendirici rolünün farkındalığıyla, son dönemlerde müziğin içine sokulan şiddet ve küfüre büyük tepkilerin yükseldiği günümüzde, bu durumlara karşı duruşunu net bir şekilde ortaya koyuyor. Gençlere istediklerini vermektense, onlara doğru olanı göstermek Aziza'nın prensipleri arasında yer alıyor.

Popüler kültürün ve müziğin karşısında gerçek müziği dinleyebilmek istiyorsanız ve gürültünün içinde insan ruhunu bulamıyorsanız Aziza sizleri bekliyor.

Diğer Mekanlar için: İstanbul Restoran Rehberi tıklayınız.

Hera Restaurant - Hera Pansiyon - Polonezköy - Beykoz

Açık 150 ve kapalı 120 kişilik restoranımızda zengin Türk mezelerinin yanı sıra farklı Rum spesiyaliteleriyle sizlere değişik lezzetler sunuyoruz. Ev yapımı özel yemeklerimiz, kendimize has pasta ve tatlılarımızla sizleri mutlu etmekte iddialıyız.

Hera'mıza özgü mezelerimiz de var. Özel soslu Hera kabak ve yedi çeşit peynirin karışımından oluşan bir ara sıcak olan peynir köftemiz gibi. Şaraplı bifteğimizi de sormayı unutmayın.

Fiks menümüzde 6 çeşit soğuk meze 2 çeşit ara sıcak ve salatanızın yanında 5-6 çeşit sıcak ızgaradan herhangi birini seçebilirsiniz. Ve yemek sonunda meyve de dahil.

Alakart olarak da alabileceğiniz zengin menümüzle sizleri bekliyoruz. Kahvaltılarımız son derece sağlıklı... Ev yapımı iki çeşit reçel, tereyağı, üç çeşit peynir, iki çeşit zeytin, iki çeşit janbon, salam, salatalık, domatesle birlikte omlet veya yumurta çeşitleri ve tabi ki sınırsız çay...


Diğer Mekanlar için: İstanbul Restoran Rehberi tıklayınız.

Maklube Tepsisi - Çamlıca - Bahçelievler - Kartal

Maklube Tepsisi bulunduğu gıda sektörünün hassasiyetlerini dikkate alan ve hizmet sunduğu insanların hayatlarını kolaylaştıran bir işletmedir. Maklube yemeği özel anlamlar içeren ve geleneği olan bir yemektir. Maklube Tepsisi bu geleneğe hizmet etmek için kurulmuştur.

Diğer Mekanlar için: İstanbul Restoran Rehberi tıklayınız.

Cafe Cream'mm - Beyoğlu - Taksim

Gündüzleri Latin esintileri ve popüler müzikler eşliğinde kahvenizi yudumlayabileceğiniz birçok yarışmada 1.liği ve 3.lüğü alan Alp Mehmet Sıy'ın ellerinden yiyebileceğiniz özel menümüzle hizmetinize açığız.

Geceleri saat 22:00'den sonra Club müziğinin Chillout esintileri ve sevilen şarkılar eşliğinde içkinizi yurumlarken sevdiklerinizle sıcak bir ortamda vakit geçirebilirsiniz.

Ayrıca üst katımızda nargilenizi içip tavla, monopoli gibi oyunlar oynayabilir bir yandan da kahvenizi ya da içkinizi içip yemeğinizi yiyebilirsiniz.

Hoş bir ortamda yani Cafe Creammm'de buluşmak üzere.

Diğer Mekanlar için: İstanbul Restoran Rehberi tıklayınız.

The North Bar - Ataköy

Ataköy Marina'da yer alan The North Bar, 1995 yılında açıldı. Hayatına denizin eşsiz mavisinin yatların gövdelerinde dans ettiği kıyılarda merhaba diyen North Bar, henüz ilk günlerinde insanların odak noktası haline gelmişti bile...

1995 yılından bu yana Kuzey Turizm Ltd. Şti. tarafından başarıyla yönetilen The North Bar, "Türkiye'deki İlk English Pub" olma özelliğine sahiptir.

The North Bar dünyada ender bulunan viski çeşitleri ve geniş içki koleksiyonu ile Türkiye ve Dünya çapında ün yapmıştır.

Diğer Mekanlar için: İstanbul Restoran Rehberi tıklayınız.

Zeytinli Restaurant - Asmalımescit - Beyoğlu

2001 yılı baharında Asmalımescit Sokak No:29 da açıldı. Kısa zamanda ilginin artması daha geniş bir mekanı gerektirdi. Bu nedenle bir yıl aradan sonra 2006 şubatında Asmalımescit Sokak No:33 teki yeni yerinde hizmet vermeye başladı.

Zeytinli Restoran geçmişte olduğu gibi öğlen lokanta, akşam meyhane olarak konuklarını ağırlamaya devam edecek . 130 kişilik yeni mekanıyla birlikte mutfağını ve menüsünüde genişleten Zeytinli eski ve yeni dostlarıyla buluşmaya hazır.


Diğer Mekanlar için: İstanbul Restoran Rehberi tıklayınız.

Ume - Caddebostan - Kadıköy

İsmini Japon kültüründe baharı ve güzel başlangıçları simgeleyen erik ağacı çiçeğinden alan Ume, Caddebostan'da açıldı. Ume'nin menüsü az ve öz çeşit olarak listelenmiş. Menü iki ana çeşit yemek üzerine kurulu. Japoncada uzun makarna anlamına gelen Ra-men ve elle sarılan külahta sushi Temaki.

Ra-men; başlangıç, çorba ve ana yemeğin bir tabakta toplanmış hali. Örneğin; menüden Cya - Syu - Men seçerseniz, soya soslu bir çorbanın içinde ince et dilimleri, yosun, pak - choy, kabak ve havucun altına saklanmış noodle geliyor. Ra - men'in deniz mahsullüsü, piliç kıymalısı ve teriyake soslusu var.

Ume vejeteryanları da düşünmüş. Sebze ile yapılmış birçok seçenek bulabiliyorsunuz. Yemeklerin yanında içeceğiniz zencefilli limonata, günlük antioksidan ihtiyacınızı da karşılamış oluyor.

Diğer Mekanlar için: İstanbul Restoran Rehberi tıklayınız.

Tavva Et Lokantası - Yenisahra - Bağdat Caddesi - Bostancı - Kadıköy

Tavva Et Lokantası; ferah, aydınlık, klima sistemi kuvvetli olup sigara içilen bölüm, sigara içilmeyen bölüm, pedagok eşliğinde çocuk odası, VIP bölümü ve değişik atmosferi ile 300 kişiye iç mekanda, bahçe bölümünde 400, toplam 700 kişiye hizmet vermekte... TAVVA bu özelliğiyle de özel günleriniz ve iş toplantılarınız için doğru adres.

Arzuya göre ister alkollü isterseniz alkolsüz içeceklerle de güzel bir akşam yemeğinizi keyifli bir hale dönüştürebilirsiniz. TAVVA ailesinin bünyesine katılan KARAFIRIN da damak zevkinize uygun çeşitleriyle hizmetinizde. Ayrıca paket servisimizle de TAVVA'nın lezzetlerini dilediğiniz yerde tadabilirsiniz.

Deneyimli İskender ustalarının yanı sıra, güney mutfağı kebapları için Gaziantep yörelerinden getirilen usta başıları sizlere lezzeti yerinde yaşatabilmemiz için TAVVA'da bir araya geldiler.

Ete TAVVA damgası vuracak profesyonel 75 kişilik kadro ile markalaşma gereklerine mekan tasarımından başlayan TAVVA Anadolu yakasında seçkin mekanlar arasında yerini almaya başladı.

Zengin meze, special et çeşitlerinin yanı sıra leziz tatlı çeşitlerimizi de TAVVA'da bulabilirsiniz.

Ama önce sizleri bu eşsiz ortamla tanıştırmak için TAVVA'da bol köpüklü bir Türk kahvesi içmeye her zaman bekleriz...

Diğer Mekanlar için: İstanbul Restoran Rehberi tıklayınız.

Tahtasaray Ocakbaşı - 4.Levent

Göze Olduğu Kadar Damağa...

Tahtasaray'ı bugüne kadar dışarıdan gördüyseniz, hiçbir şeybilmiyorsunuz demektir. Mutlaka içeri girmeli, ferah ortamını ve lezzetlerinin tadını çıkarmalısınız.

Tahtasaray'da etler özel olarak Trakya ve Balıkesir'den getirilip iki gün özel terbiyesinde bekletildikten sonra servise hazır hale geliyor. Ama işin asıl sırrı, yemeklerin hazırlanışından yapılan servise kadar gösterilen özen...

Yemeklerden sunuma tüm detaylarda kusursuz olan Tahtasaray, çevredeki işyerleri ve evlere saat 22:30'a kadar paket servisi yapıyor.

Çok geniş bir yer olduğu halde özellikle hafta sonları çok yoğun oluyor, mutlaka reservasyon yaptırın.

Diğer Mekanlar için: İstanbul Restoran Rehberi tıklayınız.

Salon Cinahgir - Sıraselviler Caddesi - Cihangir - Taksim

Cihangir’de şöyle kocaman bir ‘salon’a ne dersiniz? Çeşit çeşit lezzetler deneyebileceğiniz, kimi zaman uzun uzun kahvaltılar yapabileceğiniz, kimi zamansa doya doya eğleneceğiniz!

Cevabınız evet mi? O zaman sizi eski adıyla Fotoğraf, yeni adıyla ise Salon’a davet ediyoruz. Cihangir’in tanıdığınız, bildiğiniz mekanı Fotoğraf artık yepyeni bir konseptle ve Salon adı altında sizi ağırlamaya devam ediyor.

Yeni tadları, dekoru ve konseptiyle Salon size aradığınız hemen hemen her şeyi sunabiliyor. Üstelik sevdiğiniz, bildiğiniz Fotoğraf’tan da uzaklaşmadan!

Mutfakta yine aynı lezzet ve kalitede... Her şey özenli ve dikkatli... Fakat tabii ki eklenen spesiyallerimiz, yeni tadlarımız da olmadı değil. Artık daha da genişlemiş mönümüzü konuklarımıza sunuyoruz.

Yoğurtlu kebap, güveçte köfte, Meksika dürümü, linguini çeşitleri, tavuk schinitzel, dört peynirli tortellini ve Salon’da Çin’i tavsiye ederiz. Başlangıçlar, ana yemekler, et ve tavuk yemekleri, makarnalar, salataların yanı sıra vejetaryenleri de unutmadık ve onlar için de özel bir bölüm hazırladık mönümüzde.

Yemeğin ardından güzel bir eğlence iyi gitmez mi? Özellikle de haftasonları... Sıra eğlenceye geldiğinde de tercih edebileceğiniz bir mekan Salon.

Cumartesi geceleri DJ müziği eşliğinde eğlenebileceğiniz Salon’un barında da çeşit çeşit içkileri bulabilirsiniz. Mekânımızın en önemli avantajı ise kış bahçesi. Eğlencenin ortasında bile daha sakin olabilen kış bahçemizi mutlaka görmelisiniz.

Diğer Mekanlar için: İstanbul Restoran Rehberi tıklayınız.

Park Mangal - Ataköy 1.Kısım Çarşısı - Ataköy - Bakırköy

Park Mangal; Bakırköy Carousel'in yanıbaşında, Ataköy 1. Kısım Çarşısı'nda şirin mi şirin bir köfte ve et lokantası...

Sloganı: "Et Izgara Yenir! Ama her yerden değil!" Et sektöründeki 40 yıllık deneyimi ile Park Mangal yalnızca kendisine ait olan Çakır Et markalı et ürünlerini servis yapmakta.

Yeşillikler içinde, ağaçlar arasında yer alan Park Mangal, et ve salata çeşitlerinin yanı sıra sabah öğle ve akşam çiğ börek, gözleme ve mantı servisi de yapıyor.

Bahçemiz, klimalı salonumuz ve paket servisimizle hizmetinizdeyiz

Diğer Mekanlar için: İstanbul Restoran Rehberi tıklayınız.

İsm-I Nur Cafe - Nişantaşı

Maçka’nın sempatik kafesi İsm-i Nur’a gittiğimizde, pastırma yazı dediğimiz kış sıcakları sayesinde açık havada bir masada oturma şansımız oldu. Bizim haricimizde genç bir çift –geç uyanmışlar belli ki- yan masamızda kahvaltı ediyordu. Buranın eski adı Cafe Seksen 1. Sahibi İsminur Kılıçel sonra kendi adını kullanmaya karar vermiş. Maçka’dan Nişantaşı’na doğru arabayla sola saptığınızda dışarıda duran masaları gözünüze çarpmış olabilir.

Bu masalarda otururken, yemek yemenin ve beraber geldiğiniz kişilerle sohbet etmenin yanında yoldan gelip geçene, önünüzden geçen arabalara dalıp gidiyorsunuz. Maçka’nın sakin bir köşesinde olduğu için harıl harıl koşuşturan insanlar, korna çalan sabırsız taksiler ve burun buruna giden trafikten neyse ki mahrumsunuz. Menülerinde günün her saati, karnınız acıktığında gidip yiyebileceğiniz yemekler var. Kahvaltıdan makarnalara, ızgaralardan sandviçlere klasik kafe yemekleri yapıyorlar. Günün menüsü çıkıyor; bunu da telefonla sipariş üzerine evinize ya da iş yerinize yolluyorlar. Günlük yemekler dışında da istediğiniz herşeyi paket servisle getirtebilirsiniz tabii. Tatlı düşkünüyseniz naneli sakızlı muhallebiyi deneyin. İki kişilik yemek 10-15 milyon TL.

Diğer Mekanlar için: İstanbul Restoran Rehberi tıklayınız.

Mori Bebek

Türkiyenin ilk sushi restaurantı olan Mori Bebek Japonlar'ın ünlü lezzeti sushiyi tatmak isteyenler için özel bir Uzakdoğu mekanı.

Misafirlerimiz alışveriş sonrası, iş yemeklerinde,haftasonu,sinema çıkışında yada özel günlerinde rahatca gelebilecekleri mekanımız fushion zen tarzı dekore edilmiştir.

Mori'de sushi yemenin keyfi yanında, uzun süren aile, arkadaş ve iş yemekleriniz keyfinide çıkarabilirsiniz.

Mori, klasik bir sushi lokantasından çok farklıdır, "sushi"yi hiç denemediyseniz işte size fırsat: Japon yemekleriyle tanışabilir,keyifle tadabilirsiniz.

Minimalist tarzda yalın ve sade bir ortamımız var. Aşçılarımız Japonya'dan, balığı ise Japonya’dan ithalat yapan en büyük firmalardan temin ediyoruz. Sushileri sipariş üzerine sushi bar’da anında yapılıyoruz ve malzemelerimiz her gün tazeleri ile yenileniyor. Lezzetin yanında sushi’lerin tabağa yerleştirilmesinin de büyük önem taşıdığı Japon mutfağının estetiği, Mori’nin şık tasarımıyla harmanlanınca yemekten aldığınız keyif kat kat artıyor… Mori menümüzün spesiyali sushi ama meraklısı değilseniz Japon mutfağının türlü lezzetlerini bulabilir.Örneğin, miso soup, spring roll, tempura gibi ilginç tadları deneyebilirsiniz.

Mori restaurantımız ayrıca, özel gecelerde, davetlerde ve organizasyonlarda da tercih edilmektedir.

Diğer Mekanlar için: İstanbul Restoran Rehberi tıklayınız.

Süper Köşem Restaurant - Sarıyer

Süper Köşem Restaurant, 1970 yılından günümüze, sizlere, boğazın eşsiz güzelliği eşliğinde, birbirinden leziz balık ve et çeşitleri ile doyumsuz müzik ve eğlence keyfini tattırmaktadır. Gerek Naci Tanrıyar ve grubundan oluşan sahne ekibimiz, gerek sizlerin arzu ve isteklerine uygun olarak, son derece modern turizmin tüm gereksinimlerini karşılamayı görev edinmiş restaurantımızla,klasik balık restaurant anlayışını, deneyimli personel ve kaliteli hizmeti sayesinde değiştirmeyi başarmıştır.

Her türlü organizasyonlarınıza cevap verebilecek 300 kişilik salonumuzda, yerli ve yabancı içki çeşitleri ile geniş ve ferah bir ortam bulunmaktadır. Her şeyin en ince detayına kadar titizlikle hazırlandığı restaurantımızda dinlenme rahatlığını, yemekte damak tadının zevkini ve hizmette kusursuzluğu bulabilirsiniz.

Süper Köşem Restaurant dünyanın her yerinden gelen yerli ve yabancı turistlere öğlen ve akşam yemek servisi vermekte ve de ülkemizin 150 değişik A sınıfı turizm acentalarıyla çalışmaktadır. Sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyarız.

Sizleride aramızda görmekten mutluluk duyarız.

Diğer Mekanlar için: İstanbul Restoran Rehberi tıklayınız.

Dönerci Sadık Usta - Feneryolu - Kadıköy

Sektörde 35 senedir lezzet sunan Sadık Usta siz İstanbullulara gerçek ve leziz döner,iskender,künefe tatma fırsatı sunuyor.

Diğer Mekanlar için: İstanbul Restoran Rehberi tıklayınız.

Saturday, November 6, 2010

Ezberbozan Bistro - Beşiktaş

İstanbul'un ezberi bozuldu!

Balmumcu'da açılan Ezberbozan Bistro genel kuralların tekdüzeliğinden farklı, konfor ve fonksiyonelliği ile şık ve sıcak bir ortamda konuklarını ağırlıyor. Tasarımı İç Mimar Yeşim Aslaneli tarafından yapılan Ezberbozan, sıradışı konseptiyle Balmumcu’da tüm dikkatleri şimdiden üzerine çekmeyi başardı. HIP (High Individual Place) tarzının yansıtıldığı İstanbul'daki ilk cafe & rest & bistro olma özelliği taşıyan Ezberbozan'da, tasarım sadece iç mimarideki düzenlemelerle sınırlı değil. Ezberbozan’ın ışıklandırmadan duvar süslemelerine, masa ve sandalyelerden aksesuarlara, yiyecek ve içeceklerin sunumundan hizmet anlayışına kadar tüm detaylar özenle tasarlandı. Mekân, bu özelliğiyle İstanbul’da sadece bir bistro değil, yarattığı ambiyans, dekor ve iç mimariyle gerçekten ezberleri bozarak bir ilke imza attı. İtalyan ağırlıklı Dünya mutfağıyla zengin bir mönüye sahip bistroda, hem göze hem de damağa hitap eden lezzetlerle birlikte içki yelpazesi de oldukça geniş. Ezberbozan’da konuklara, sabah kahvaltısıyla başlayıp öğle ve akşam yemekleriyle değişik seçenekler sunuluyor.

Renkleriyle keyifli bir atmosfere sahip olan ve haftanın 7 günü hizmet veren Ezberbozan'ın ismi de oldukça ilgi çekici. 8 Ekim’de açılan bistroya gelen konukların dikkatini çeken en önemli alan ise, Türkiye’de ve dünyada sanattan siyasete, spordan şiire ezberleri bozan önemli şahısların resimleri. Mekânda, yaptıklarıyla dünyada tüm dikkatleri üzerine çekip “ezberleri bozan” Atatürk’den Einstein’a, Salvador Dali’den Can Yücel’e kadar çok sayıda ünlü ve önemli değerlerin resimleri bulunuyor.

Her türlü davet ve organizasyon için de özel olarak tasarlanan Ezberbozan’da konuklar, mekânın içinde hazırlanan yazı tahtasına özgürce görüş ve önerilerini yazabiliyorlar.Gece 02.00’a kadar açık olan bistroya tüm İstanbullular davetlidir.

Diğer Mekanlar için: İstanbul Restoran Rehberi tıklayınız.

Agatha Restaurant - Pera Palaca Hotel - Tepebaşı - Beyoğlu

Pera Palace Hotel'in ana restoranı Agatha, Orient Express'in güzergahındaki en önemli duraklar olan Paris, Venedik ve İstanbul'dan hareketle, Fransız, İtalyan ve Türk lezzetlerini yiyecek - içecek alanında birleştirerek şık bir atmosferde misafirlerin beğenisine sunuyor. Şef Maximilian Thomae, Agatha'da klasik Türk malzemelerini uluslararası tekniklerle buluşturarak, Orient Express hattındaki bu üç ülkenin mutfak kültürü arasında adeta bir köprü kuruyor. Kahvaltıdan itibaren gün boyu açık olacak Agatha Restaurant, özellikle şeflerle sohbet edilebilen şov mutfağı ve restoranın girişindeki zengin şarap kavıyla iddialı...

Diğer Mekanlar için: İstanbul Restoran Rehberi tıklayınız.

Caffe D'Alfredo - Akaretler - Beşiktaş

Caffé d’Alfredo, klasik cafe anlayışına farklı boyutlar getirerek Akaretler’de İstanbul gastronomi ve sosyal hayatına ayrı bir hava katacak...

Cafe anlayışında yenilikçi ve farklı lezzet arayanların vazgeçemeyeceği mekanlar arasında yer alacak olan Caffé d’Alfredo’da her damak zevkine uygun sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve akşam yemeği alternatifleri bulunmakta. Tamamen Pasta d’Alfredo markalı İtalyan pasta, pizza, çorba, salata, tatlı ve soslarının sunulacağı pasta fresca Caffé’miz hem cafe hem şarküteri hem de evlere servis şekli ile lezzetli ürün, makul fiyat ve kaliteli hizmet anlayışı, ayrıca yemeğinizin yanında keyifle yudumlayacağınız zengin şarap ve bar menüsü ile Akaret’lerin uğrak noktası olacak.

Hem yeniliklere acık mutfak anlayışı, hem de değişik soslar eşliğinde makarna alternatiflerini tatmak istiyorsanız, sizleri ve sevdiklerinizi Akaretler Caffé d’Alfredo’ya bekliyoruz...

Diğer Mekanlar için: İstanbul Restoran Rehberi tıklayınız.

Kaffi Hüüsli - Koşuyolu - Altunizade - Kadıköy

İstanbul'un nezih ve elit semtlerinden, Koşuyolu'nun huzur veren yeşil bir caddesinde, cennetten bir köşe, küçük bir ev.....KAFFİ HÜÜSLİ. Güleryüzlü çalışanları sizi evinizde hissettirecek kadar ilgili ve sıcakkanlı...

Nefis ev yemeklerinin yanında, özel tadlar bulacağınız restaurantımızda, İsviçre ve dünya mutfağının zenginlikleri ile tanışın. RACLETTE ve özel soslarını, yine İsviçre KAESEFONDUE spesiyallerimizi mutlaka denemelisiniz.

Özel toplantılarınızı, iş yemeklerinizi, kutlamalarınzı organize edebileceğiniz işletmemizde, İstanbul'un merkezinde, karmaşa, gürültü, otopark ve ulaşım sorunundan uzak, keyifli anlar yaşayın.

Diğer Mekanlar için: İstanbul Restoran Rehberi tıklayınız.

Charlotte Bistro - Asmalımescit Mahallesi - Tepebaşı - Taksim

Artistik dekorasyonu, özgün tavrı ve doyumsuz lezzetleri ile tanıdığımız Charlotte, Markiz Pasajı'ndaki yerini kapattığından bu yana mevcut konseptine ve Art Deco stilindeki dekorasyonuna yeni bir adres aramayı sürdürmekteyken, bir başka kardeş konsepti Tepebaşı’nda hayata geçiririldi.

Charlotte Bistro, size kendinizi özel hissettirecek, zevkli sunumları, gurme mönüsü ile İstanbul’un bu tarihi bölgesinde iddiasız, özgün, rahat, artistik bir mekanla karşılıyor.

Yine Hakan Ezer Tasarım imzasını taşıyan, hem çevrenin tarihi dokusuna saygılı, hem de modern, doğal, genç bir mekan...

Diğer Mekanlar için: İstanbul Restoran Rehberi tıklayınız.

Ocakbaşı Grill House - The President Hotel - Beyazıt

Ocakbaşı Grill House, damak tadına düşkün olanlara, aradıkları lezzetleri kaliteli hizmet anlayışı ile birlikte sunuyor. Türk Kebaplarının nefis tatları, dünya mutfakların seçkin örnekleri ile birlikte Ocakbaşı Grill House'da sizleri bekliyor.


Diğer Mekanlar için: İstanbul Restoran Rehberi tıklayınız.

Panpara Rumeli Cad. Istanbul

Rumeli Caddesi’nde bulunan ve şıklığıyla dikkat çeken Panpara, Nişantaşı’ndaki restoran ve kafe geleneğine farklı bir yaklaşım getirdi.

İspanyolca’da “ekmek için” anlamına gelen “Panpara”; restoran, kafe ve vitamin bar gibi günümüz trendlerine yön veren zengin içeriğe sahip.

Ekmekler dahil her şey Panpara’nın mutfağında hazırlanıyor. Burada pişirilen cevizli, zeytinli, mısırlı ekmekler müşterilerden yoğun ilgi görüyor. Panpara, doğal ve sağlıklı beslenmeyi ön planda tutuyor ve mutfağında en kaliteli malzemeyi tercih ediyor.

Yemeklerde genel olarak saf zeytin yağı kullanılıyor. Sebzelerin günlük ve bol çeşitte olmasına özen gösteriliyor, dondurulmuş yiyeceklere yer verilmiyor…

“Akdeniz yeşillikleriyle sentezlenmiş modern Türk mutfağı” nı yansıtan Panpara, hem gün ortasında hızlı yemek yetiştirebilen hem de sağlık ve lezzet kriterini ön planda tutan profesyonel bir yaklaşım sergileniyor. Panpara’nın daha çok kadınlardan rağbet gören salata tabakları hayli çeşitli.

Ana yemeklerde ızgara, bonfile ve pirzola ağırlıklı yer tutuyor. Vejetaryenler için ise közlenmiş biberinden kurutulmuş domatesine kadar oldukça doyurucu ve zengin mönüler var. Makarnalarda ise ıspanaklı, tavuklu ve somonlu başta olmak üzere 9 farklı seçenek sunuluyor. Kahvaltı servisleri de zengin ve besleyici içeriğiyle göz dolduruyor.

Diğer Mekanlar için: İstanbul Restoran Rehberi tıklayınız.

Günizi -Tarihi Çarşı - Moda Cad. - Bahariye - Kadıköy

Kadıköy’de Tarihi Çarşı içindeki Antikacılar Sokağı'nda (Tellalzade Sok.) 100 yıllık bir Rum Tüccar Konağı restore edilerek, musiki severlerin buluşma noktasına dönüştü.

Cumartesi geceleri sadece Türk Musikisi sazlarından oluşan bir gruptan, musikimizin olağanüstü güzellikteki nağmeleri ile dolu eserleri dinlemek isterseniz rezervasyon yaptırmanız gerekiyor.

Bu şık, bordo salonda ayrıca özel davet organizasyonları ve iş yemekleri de kabul ediliyor.

Ayrıca otopark sorunu yok!, Ulaşım her yerden çok kolay!

Diğer Mekanlar için: İstanbul Restoran Rehberi tıklayınız.

Bu Blogda Ara

Loading...