Friday, September 24, 2010

Caretta Restaurant - Esentepe

İş merkezlerinin yoğun olduğu Esentepe'de konuklarınıza Akdeniz Mutfağının seçkin örneklerini sunan Caretta, ismini birçoğumuzun aşina olduğu sevimli kaplumbağalardan almış. Toplam 120 kişilik oturma kapasitesiyle, bahçe içerisindeki üç katlı villada faaliyet gösteren mekan çoğunlukla büyük işlerinin üst düzey yetkilileri ve çalışanlarını ağırlıyor.

Bar menüsü de hayli geniş olan Caretta da import ve en iyi local şarapları bulabilir, sadece Caretta'ya özgü ve aynı zamanda uluslararası kokteylleri de tadabilirsiniz.

Caretta'yı sıklıkla ziyaret edenlerin seçimleri arasında özellikle Şurimi yengeci ile servis edilen "ROKA ÇORBASI", ekşili krema ve tost melba eşliğinde "SOMON CARPACCIO", soya sosu, zeytinyağ ve balsamico sirkesiyle marine edilmiş iki dilim bostan patlıcan arasında eritilmiş mozarella peyniri ile hazırlanan "MOZARELLALI PATLICAN", zencefilli armut compate ve tatlı-ekşi sosla sunulan "KARİDESLİ & YENGEÇLİ SPRİNGROLL" ,dil füme mantar sote ve pesto sosla servis edilen içerisi Ricotta peyniri ile doldurulmuş taze İtalyan mantısı "TORTELINNE", kanyakla flambe yapılmış ve kurutulmuş domatesler, kremalı patates kulesi, klasik Paris sos eşliğinde "CARETTA STEAK", marine edilip şişe geçirilmiş dört çeşit deniz ürünleri ile hazırlanan limonlu pilav ile servis edilen "DENİZ ÜRÜNLERİ ŞİŞ", vanilyalı dondurma ile sunulan "SICAK ÇİKOLATALI CARETTA" yer alıyor bu tatlar mutlaka denenmeli...

Turizm Bakanlığı özel turistlik tesis belgesine sahip olan Caretta, Pazar hariç hergün 12:00 de öğle yemeği servisi ile başlayıp gecenin ilerleyen saatlerine kadar hizmet veriyor. Günün hersaatinde açık olan barı, öğle servisi sonrası kafe olarak kullanılıyor.

Diğer mekanlar için Istanbul Restoran Rehberi'ne tıklayınız.

No comments:

Post a Comment

Bu Blogda Ara