Thursday, September 23, 2010

Teşvikiye Cafe Bistro - Teşvikiye Nişantaşı

Teşvikiye'den geçerken mutlaka önünden geçtiğiniz ve belki de bir bar sandığınız bu mekan içeri girdiğinizde insanı oldukça şaşırtıyor. Paris'teki sokak cafelerini andıran sıcacık bir mekan. Yol kenarındaki masalardan birine oturma imkanı bulursanız ki bunlar hep kapılmış oluyor; saatlerce etrafı seyredip Teşvikiye'nin renkli ve hareketli yaşamına çok yakından tanık olabilirsiniz.

Teşvikiye Camisi yanındaki tarihi mekanda hizmet veren Teşvikiye Cafe Bistro’nun tavanı yükseltilmiş ki bu da 154 senelik orijinal bir tavan; Eski tuğlalarla örülü duvarlar, ahşap sütun ve süslemeler ile nostaljik dokusu yaşatılıyor.

Dışarıdan bakıldığında küçücük bir mekan olarak görülebilir. Bu nedenle beklentilerinizi indirgemeyin. Çünkü içinde çok çeşitli mutfakları barındırıyor. Lübnan asıllı şef Mehmet Emin Doğan'ın önderliğindeki mutfak ekibi İtalyan, Çin, Fransız, Avusturya ve Arap gibi pek çok mutfaktan örnekler sunuyor.

Tatlılardan ise Avusturya usulü Muzlu - Çikolatalı Krep tavsiye ediliyor. Ayrıca hergün öğle servisi için özel günlük menüler hazırlanıyor. Nişantaşı'na yolunuz düştüğünde bu küçük ama bir o kadar da büyük mekana mutlaka uğrayın.


Diğer mekanlar için Istanbul Restoran Rehberi'ne tıklayınız.

No comments:

Post a Comment

Bu Blogda Ara