Wednesday, September 29, 2010

Eresin Crown Hotel Mosaic Restaurant - Sultanahmet

Column Bar

Yoğun bir gün sonrası sizler de imparotorlar gibi tarih ile iç içe eski dönemleri yaşarken; kokteyllerinizi içebilir veya iş konuşmalarınızı tarihsel bir ortamda rahatsız edilmeden yönlendirebilirsiniz.

Mosaic Restoran

Sultanahmet / Küçük Ayasofya’da 2001 yılından beri faaliyet gösteren, Türkiye’nin ilk ve tek müze oteli olan Eresin Crown Hotel içinde bulunan Mosaic Restaurant yeni görünümüyle kusursuz hizmetine devam ediyor.

Nisan ayından itibaren, Türk ve Dünya mutfağından seçme yemekler ve yenilenmiş a la carte menüsü ile bugünün konforu içerisinde geçmişin görkemini hissettiriyor. Restaurant’ın mutfağı Executive Chef Recep Köksalan’a emanet.

Mekanda ismini aldığı ve zemininde bulunan MS.5 inci yüzyıla ait Balıklı Mozaik ve girişinde bulunan MS 9 uncu yüzyıla ait Sarnıç öğlen ve akşam yemekleri için keyifli bir ortam yaratıyor. Ayrıca bina içerisinde bulunan Helen, Roma ve Bizans dönemine ait 49 parça tarihi eseri de yakından görme imkanına sahip olacaksınız. Menüsünde deniz ürünlerinin de yer aldığı Mosaic Restaurant yemek konusunda geniş bir portföye sahip. Hünkar Beğendi, Kuzu İncik, Bademli Piliç, Erik Soslu Ördek, Sığır Antrikot, T-Bone Steak, Ceneviz Usulü Levrek ayrıcalıklı menüsünden bazı örnekler. Zeytinli Mantı, Sebzeli Balık Sote, Pideli Mosaic Köfte, Hamur Güveçte Sebzeli Dana Sote, Mosaic Pasta ve Çikolatalı Kek ise özel spesiyalleri arasında.

Kaliteli bir yemek için değişik bir alternatif arıyorsanız, İstanbul’u tarihinin içinde yaşamanın ayrıcalığını yakalayın…

Teras Restoran (Teras yalnızca yazın açık)

Sultanahmet Camii’nin minarelerinin ihtişamı altında İstanbul çatılarının üzerinden, boğazın, adaların ve Marmara’ nın güzelliklerini doyarak içinize sindirebileceğiniz bir ortam.

Diğer mekanlar için Istanbul Restoran Rehberi'ne tıklayınız.

No comments:

Post a Comment

Bu Blogda Ara