Thursday, September 23, 2010

Ottoman Antakya Antep Mutfağı - Fatih

Ottoman antakya antep mutfağı Tarihi yarımada da, Fener Balat sahilindedir. Bölge; Fener Patrikhanesi başta olmak üzere, Bizans ve Osmanlı döneminde yapılmış çok sayıda tarihi yapı ile İstanbul'un en ilginç bölgelerinin başında gelmektedir.

Türk, Musevi, Ermeni, Arap kültürlerinin bir kavşağı olan Antakya ve Antep mutfaklarının en lezzetli mezeleri, yemekleri ve kebaplarını tadabileceğiniz, mükemmel bir Haliç manzarasına sahip butik bir restorandır. Tarihi bir binanın restorasyonu ile yapılmıştır.

Cevizli biber, etli aşır, kabak boranisi, çökelek salatası, zahter salatası, cacıklı arap köftesi, pirpirim aşı, sefer kitel köftesi, babagannuş, rubbeni, yuvalama, kebbet tatlısı da deneyebileceğiniz lezzetlerden sadece birkaçıdır.

Kırk ve otuz kişilik iki ayrı kattan oluşan kışlık bölümün yanında, bütün Haliç'e hâkim 50 kişilik bir terasımız bulunmaktadır.

Ottoman antakya antep mutfağında servis saatleri öğle 12.00 ile gece 01.00 arasındadır. Lütfen rezervasyon yaptırınız.

Diğer mekanlar için Istanbul Restoran Rehberi'ne tıklayınız.

No comments:

Post a Comment

Bu Blogda Ara