Thursday, September 23, 2010

Rejans Restaurant - Galatasaray - Beyoğlu

BEYOĞLU’NDA 75 YILLIK BİR KLASİK: REJANS...

Bir Beyoğlu klasiğidir Rejans; 75 yıldır değişmeyen mimarisi ve müşterilerine sunduğu ağız tadıyla... Zamana, gelişime, büyümeye ve görüntü kirliliğine yenilerek özünü kaybeden şehirlere ve mekanlara inat Rejans, tarihinden ve kültüründen ödün vermeden bir klasik olarak ayakta...

REJANS’TA BİRBİRİNDEN EŞSİZ YEMEKLER

Rejans, birbirinden farklı tatlarla ilgi çekiyor.

Rejans menülerinde birbirinden farklı lezzetlerle borç çorbası çeşitleri ön plana çıkıyor.

Soğuklardan; Rus domatesi, balık paştet ve marine hamsi yeni sezonda mönüde yer bulurken, bir Rejans klasiği olan votka için eşlikçiler bir tabakta buluştu. Ayrıca à la russe ismi altında iki Rus spesiyalitesi de aynı tabağı paylaşıyor. Ara sıcaklardan sebze kroket mönüye eklenirken, Macar Gulaş ve Gulaş Kebabı de mönüde dikkat çekiyor.

REJANS’IN VOTKA KÜLTÜRÜ

Rejans, özel ve birbirinden lezzetli menülerinin yanı sıra votka kültürüyle de ön plana çıkıyor.

Birçok içkili eğlence yerinde servise sunulan sarı votkayı İstanbullulara tanıtan ve tattıran Beyaz Ruslar olmasına karşın, otantik tarzın günümüze ulaşmasında Rejans’ın yeri büyüktür.

Yani Rejans'ın votka kültürünün gelişmesinde inkar edilemeyecek büyük katkıları ve içki kültüründe tarihi bir yeri vardır. Yıllardır özünü kaybetmeden aynı tadıyla sunulan sarı votka, ipeksi içimi ve damakta bıraktığı eşsiz tatla, limon kabuğu kültürüyle aromalandırılmış bir votka kültürü olarak Rejans misafirlerine sunuluyor.

Diğer mekanlar için Istanbul Restoran Rehberi'ne tıklayınız.

No comments:

Post a Comment

Bu Blogda Ara