Monday, September 27, 2010

Fıccın - Kallavi Sok - Beyoğlu - Taksim

Fıccın, 1996 sonunda küçük bir işletme olarak başladı hayatına. Beyoğlu’nun eşsiz güzelliğine, bildik tatlarına, yeni bir anlayışla Çerkez mutfağının en seçkin lezzetlerini de ilave ederek, uzun yıllar boyunca, her geçen gün yeni müdavimler edinerek bu güne geldi. Yıllar içinde çalışma anlayışındaki titizlik, Fıccın’a ödüllerle geri döndü.

Asıl adı Gabın olan Çerkez mantısı, Hürriyet gazetesinin yaptığı bir araştırma sonucunda Türkiye’de ikinci, İstanbul’da birinci oldu.

Fıccın, her sabah saat yedide açar kapılarını... Fırından yeni çıkmış poğaçalar, elmalı kurabiyeler, dumanı üzerinde ıspanaklı, peynirli gül börekleriyle "günaydın" der lezzet peşindeki misafirlerine.

Evlerinde yemek yemeyi hiç özlemez Fıccın’a öğlen yemeği için gelen misafirler. Evlerindeki kadar lezzetli ve taze yiyeceklerden oluşur mönü. Sürekli değişen yemek listesinden tercih yapmak zordur.

Mutfak anlayışı, sahip olduğu Beyaz Zambak Hijyen kurallarıyla sınırlı değildir. Değişik lezzet ve tatlar peşindedir bütün ekip. Yaratır ve paylaşırlar Beyoğlu’na yolu düşen her konukla.

Fıccın, sadece bir lokanta değil. Sadece bir Çerkez lokantası da değil. Lezzet anlayışını sürekli yeni ürünlerle çoğaltmak için çalışan, farklı mutfak anlayışını konuklarıyla paylaşan bir mekan.

Fıccın aslında bir nevi etli ekmek...

Hamur açılarak, içerisine soğan, sarımsak ve baharatlarla tatlandırılmış, dövülmüş et ya da kalın çekilmiş kıyma konuluyor ve yayılıyor. Daha sonra ortasına tereyağı ile etsuyu ilave ediliyor ve hamurun etrafı örülerek kapatılıyor. Fırında pişirildikten sonra üçgen dilimler halinde servis yapılıyor..

Diğer mekanlar için Istanbul Restoran Rehberi'ne tıklayınız.

No comments:

Post a Comment

Bu Blogda Ara