Thursday, August 5, 2010

Pera Thai Restaurant - İstanbul Beyoğlu

2001 yılında açılan Pera Thai, etnik Tayland yemekleri sunuyor ve pişirme tekniği ile sunum tamamen otantik Tayland mutfağı örneklerine uygun olarak yapılıyor.

Tayland Turizm ve Ticaret bakanlıkları, Pera Thai’yi 2006 yılında “Thai Select” ödülüne layık gördü. Bu ödülün en önemli özelliği ilk defa verilmiş olması ve tüm dünyada Tayland Mutfağını hakkıyla temsil eden toplam 250 özenle seçilmiş restoranın bu ödüle uygun görülmesidir.

Tayland mutfağının eşsiz örneklerini sunan Pera Thai’nin mönüsü, Kahire’deki ünlü Bua Khao restoranlar zincirinin sahibi Bn. Yuphadee Sawamiwast tarafından hazırlanıyor. Etnik ve sade dekorasyonuyla müşterilere gerçek bir Uzakdoğu atmosferi yaşatan Pera Thai’de yemekler Tayland’lı bayan aşçılar tarafından hazırlanıyor ve hiç bir katkı maddesi kullanılmadan sunuluyor.

Otantik Thai yemekleri yapan Pera Thai’de kullanılan baharatların tümü taze olarak Tayland’dan getiriliyor. Mekanın en ünlü yemekleri arasında Yam Gung (Çorba), Pad Thai (Tayland usulü noodle), Cashew fıstıklı çıtır tavuk, Tayland usulü katkı maddesi kullanılmadan ev tarzı hazırlanan köriler var.

Evlerde, özel kutlamalarda ve davetlerde catering hizmeti de veren Pera Thai, Pazar hariç her gün 12:00-23:30 arasında hizmet veriyor.

Diğer Mekanlar için: İstanbul Restaurants Rehberi tıklayınız.

No comments:

Post a Comment

Bu Blogda Ara