Monday, July 12, 2010

ÇokÇok Thai Restaurant & Bar - Tepebaşı - Beyoğlu

ÇokÇok Thai’da Yeni Bir Lezzet Yolculuğu Başladı...

Tayland mutfağının İstanbul’daki başarılı temsilcisi ÇokÇok’ta damak tadına önem verenleri bu kış da lezzetli sürprizler bekliyor. Taylandlı aşçı Bayan Nuch’un Uzakdoğu’dan özel olarak getirtilen taze baharat ve çeşnilerle hazırladığı yeni yemek menüsüyle ÇokÇok seçkin misafirlerini Tepebaşı’nda ağırlamaya devam ediyor.

ÇokÇok’un yenilenen menüsünde mung bean noodle, soya fasulyesi filizi ve soya sosuyla hazırlanan “Tofu çorbası (Gaeng jued tao hoo khao)”; karabiber, soya ve istiridye soslu özel bir lezzet “Sarımsak soslu ızgara kalamar (Pla mac yang ka-tee)”; yeşil köri, taze soğan ve sarımsakla hazırlanan ve Tay usulü omlet ile servis edilen “Tavuklu kızarmış pilav (Khao phad phrik kaeng khiao wan kai)” özellikle acıyı sevenler için mükemmel bir seçim; acı biber, sarımsak, soya sosu ve misket limonu suyunun zencefille uyumuyla zengileşen “Levrek buğulama (Pla neung manao)” unutamayacağınız lezzetlerden sadece bir kaçı.

ÇokÇok’ta Thai mutfağının seçkin örnekleri yanında tazelik ve doğallık birinci planda tutularak, egzotik taze meyve ve sebze kombinasyonları hazırlanan yemek öncesi ya da sonrasında aperitif ya da dijestif olarak sunulan kokteyller müşterileri şarap seçiminden daha fazla zorlayabilir. Hiçbiri klasik ya da sıradan olarak tanımlanamayacak olan seçeneklerden soğuk kış günlerinde içleri ısıtacak, baharatlı ve yakıcı Pam-Dor ve zencefilli tavukla beraber tavsiye edilen kişnişli ve zencefilli Rain Odaiba mutlaka denenmesi gerekenler.

Uluslararası birçok ödülün sahibi Singapurlu mimar Kay Ngee Tan tarafından tasarlanan Beyoğlu Tepebaşı’ndaki ÇokÇok, “Chillout” ve “World music” eşliğinde keyifli saatler geçireceğiniz lounge barı, Uzakdoğu’ya özgü incelikteki servis anlayışı, zengin menüsü, modern ve egzotik atmosferi ile seveceğiniz bir buluşma noktası oluyor.

Diğer Mekanlar için: İstanbul Restaurants Rehberi tıklayınız.

No comments:

Post a Comment

Bu Blogda Ara