Monday, July 19, 2010

Göksu Marine Cafe & Restaurant - Anadolu Hisarı

Pir-i Reis, Göksu Marine Restaurant’a demir attı

Göksu Marine Restaurant & Cafe’nin, asırlık söğüt, ladin, çam ağaçları ile menekşe, kasımpatı, siklamen gibi rengarenk mevsim çiçekleri içindeki bahçesinin ardından, geçtiğimiz ay, ‘tekneyi’ andıran dekorasyonu ile kapalı mekanı açıldı.

Tarihi Göksu Deresi’nin yeniden canlanması için yaz aylarında pazar günleri, İstanbullulara ücretsiz fasıllı sandal sefalarını başlatan Göksu Marine Restaurant & Cafe; Aliağa’daki eski gemilerden topladığı aksesuarlar ile lüks bir gemi konseptini andıran kapalı mekanının kapılarını açtı.

Restoranın duvarlarında, Pir-i Reis ve eski deniz haritaları yer alırken, dekorasyonda tarihi gemilerden çıkan antikalar kullanıldı. 3 bölümden oluşan kapalı salon 90 kişi kapasitelidir ve 15 kişilik şömine önü bulunmaktadır. Şömine etrafındaki deri koltuklarda kendinizi, çok özel ve huzurlu bir atmosferde hissedeceksiniz.

Göksu Marine Restaurant’ın mönüsünde; Türk ve dünya mutfağından çok özel lezzetler bulunuyor. Mekanın önünde büyük bir iskele olduğu için özel tekneler ile gelmek mümkün. Aynı zamanda, isteyenler, transfer teknesiyle alınabiliyor.

Göksu Marine Restaurant’ta, akşam yemeği kişi başı 40 TL ile 70 TL arasında değişiyor.

Restoranda; *Başlangıçlardan; Bademli balkabağı çorbası, Soğuk degistasyon tabağı, Sıcak degistasyon tabağı, Dana carpaccio’yu; *Salatalardan; Portakallı ve mangolu tavuk, Avakado salatası, Pirinç yufkasında kıtır ördek soya filizi salatası’nı; *Risotto ve Hamur İşlerinden; Beş peynirli ravyoli ev yapımı, Ravyoli ıspanaklı ev yapımı, Üç renkli üç peynirli tortoloni, Mürekkep balıklı fettuçini, Penne arabiatta, Risotto deniz mahsüllü’nü; *Ana Yemeklerden; Kajunlu elma dilimi patates barbekü sos eşliğinde Tibon stek, Fırında Fransız ördek; Marine usulü deniz levreği, Somon madalyon’u; *Balıklardan; o gün hangi balık tutuldu ise, ‘günün olta balığını’ * Tatlılarda; Kremburule ve Çikolatalı sufle’yi tatmanızı tavsiye ediyoruz…

Diğer Mekanlar için: İstanbul Restaurants Rehberi tıklayınız.

No comments:

Post a Comment

Bu Blogda Ara