Friday, October 1, 2010

36 Et Restaurant - Erenköy - Kadıköy

36 Et Restaurant”da hiç bir şey keyfinizi kaçıramaz

Modern iç mimari tasarımla yenilenen tarihi konağın serin ve mis kokulu bahçesinde leziz et yemekleri ve eşlikçilerinin, uygun fiyat ve titiz bir servisle sunulduğu 36 Et Restaurant Erenköy’de açıldı. “Hiç bir şey keyfinizi kaçıramaz” hizmet anlayışını benimseyen 36 Et, Ethemefendi Caddesi 36 numarada lezzeti, keyfi, kaliteyi, uygun fiyata arayanları davet ediyor.

Erenköy’de, Ethemefendi 36 numarada 8 yıl hizmet veren 100 yıllık ağaçlarla çevrili tarihi konak, adından iç dekorasyonuna ve mutfağına kadar uzanan yenilenme sürecini tamamladı. Konağın tarihine duyulan saygı ile modern iç mekan tasarımının uygulandığı binada, mutfak ızgara et çeşitlerine uygun hale getirildi.

Logo değişimiyle de yepyeni ve daha genç bir kimliğe bürünen mekan “36 Et Restaurant” adını aldı. Hizmet kalitesindeki çizgiden taviz vermeden, şık servisi, lezzetli etleri ve uygun fiyatı ile alışılagelmiş et lokantalarından farklılaşan 36 Et, kullandığı tarihi mekan nedeniyle de çok özel bir yere sahip.

İstanbul’un yiyecek – içeçek sektörünün en uğrak mekanları arasında yer almaya aday 36 Et’de, lezzetli etler yılların deneyimine sahip Muzaffer Çetin ustanın sorumluluğunda hazırlanıyor.

36 Et Mutfağı

Etin seçiminden, bekleme sürecine kadar titizlik gösterilen ve terbiye sürecinde özel yöntemler uygulanan 36 Et’de, bonfile, pirzola ve şişlerin yanı sıra geniş köfte seçenekleri bulabilirsiniz. “Etin tadını bozmadan” hazırlanan mönünün köfte seçenekleri arasında özellikle “naturel köfte” damak hafızalarınızı yenileyecek lezzette.

Et mutfağının sorumlusu, gurmelerin övgülerini almış Muzaffer Çetin “Lezzetin denenmiş, bilinen yollarını değiştirmeden etleri hazırlandığını” söylüyor. Muzaffer ustanın en önemli özelliği; köftelerde etin lezzetini kaybettirecek malzemeleri tercih etmiyor ve etlerin terbiye sürecinde de şarap kullanmıyor olması.

Rakı ve şarap tercihinize göre titizlikle seçilen eşlikçiler ile tatlılar da 36 Et’de mutlaka denemeniz gereken lezzetler arasında yer alıyor.

Bahçede keyif ve lezzet Yaz aylarının sıcağında dahi, et severlerin serin bahçesinde rahat edeceği 36 Et’in gecelerinde rengârenk fenerlerin neşesini yaşayacaksınız. Başarılı havalandırması sayesinde, bahçesinde yalnız ıhlamur, yasemin ve akasya kokularını duyacağınız 36 Et’de, etlerin leziz kokusunu ancak masaya servis edildiğinde hissedebiliyorsunuz. Bahçe barında yemek öncesi içkilerinizi yudumlayabileceğiniz restaurant, cumartesi ve pazar sabahları geç kahvaltı severlere de zengin seçenekler ile servis veriyor.

36 Et’de uygun fiyat Şık bir servisle kaliteli ve leziz etleri uygun fiyata bulabileceğiniz çok özel bir mekan 36 Et. Yaz aylarının sıcağını unutacağınız serin ve keyifli bahçede masanıza gelecek eşlikçilerin çoğunun fiyatı 6 YTL. Köftelerin fiyatı ayrım gözetmeksizin 11 YTL olarak belirlenmiş. Izgara etler ise 14 ilâ 20 YTL arasında değişiyor. Akşam keyfinize eşlik edecek şarapların fiyatları ise şişe ölçeği ve marka farklılıklarına göre 20 ilâ 65 YTL arasında değişiyor. Rakının üç üreticisinden de çeşitler yer alıyor ve yine şişe ölçeği ile markasına göre 25 ilâ 55 YTL arasında fiyatlandırılıyor.

Neden Değiştik?

Ethemefendi 36 Ltd. sahipleri, yenilenme çalışmalarını, “gençleşme” olarak tanımlıyorlar. Süerdaş Ailesi, değişim kararlarını ve “36 Et Restaurant”a dönüşümlerinin gerekçelerini merak edenlere şöyle açıklıyor; “8 senelik bir geçmişimiz var. Güzel bir mekanı kullanıyorsak, içinde hoşluklar yaratmak, gelen misafirleri yeniliklerle karşılamak istiyoruz. Tazelenmek-gençleşmek için değiştik.”

Yılların et ustası ve genç tasarımcının yarattığı “36 Et”in iç mimari tasarımı ve uygulaması Tunç Süerdaş’a ait. Tunç Süerdaş, değişim ve yenilenme çalışmalarının devam edeceğini, yakın ve farklı tarihler içinde 36 Et’e yapacağınız ziyaretlerde bu farklılıkları görebileceğinizi söylüyor.

36 Et Restaurant, pazartesi hariç haftanın her günü hizmet veriyor ve park sorunu yaşamıyorsunuz.


Diğer mekanlar için Istanbul Restoran Rehberi'ne tıklayınız.

No comments:

Post a Comment

Bu Blogda Ara