Friday, October 8, 2010

Hacı Abdullah - Beyoğlu

Beyoğlu, İstanbul'da nefes alıp veren her insanın gözdesidir. Pek çok özelliği yanında iki önemli faktörü vardır Beyoğlu'nun... Türkiye'nin her köşesinden bir parça, dünyanın her ülkesinden bir örnek bulunur. Her dilden, dinden, ırktan insan barındırır. Yorulmamıştır, asırlardır herkese kucak açmış, herkes de kendisinden bir parça bulmuştur.

Beyoğlu tarihinin yakın şahidi "Hacı Abdullah Lokantası" ise Osmanlı'nın misfirperverliğini yaşatır. Tarihe ve anılara ışık tutar. Beyoğlu'na şöyle bir uğrayıp "Hacı Abdullah'a uğramamak, eksiklikten öte, Beyoğlu'ndan geçmemiş olmak" demektir.

Çünkü "Hacı Abdullah" unuttuğumuz pek çok değerlerimizin bizlere hatırlatılmasında; mekanıyla, mutfağıyla, yemeğiyle, hizmetiyle yardımcı olmaktadır. "Ah! o eski günler , ah o eski yemekler, ah o eski insanlar diyerek özlemini duyduğumuz, ama geri getiremediğimiz "ah"lı yıllar ve anılar...

Kısa bir süre de olsa özlemlerimize kavuşmak istemez miyiz? Elbette isteriz. Pek çoğumuz dünü bile özlüyoruz. Beyoğlu'na geldiğinizde, size evinizin ve ailenizin sıcaklığını yaşatmaya çalışan ve hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan "Hacı Abdullah'a" bir "merhabayı" çok görmezseniz bizi mutlu etmiş olursunuz.


Diğer mekanlar için Istanbul Restoran Rehberi'ne tıklayınız.

No comments:

Post a Comment

Bu Blogda Ara