Friday, October 15, 2010

Bafra Pide Salonu - Kozyatağı

Eğer pide sevenlerdenseniz size pidelerinin tadı damağınızda kalacak olan ve “En İyi 100”, En İyi Karadeniz Pidesi”, “İşte Damak Tadı”, “Semt Semt Ağız Tadı” yarışmalarında ödüller kazanan Bafra Pide Salonu’nu öneriyoruz.

Hafta içi 11.30 – 21.00, Cumartesi günleri 10.30 – 21.00, Pazar günleri 07.30 – 21.00 arasında hizmet veren Bafra Pide Salonu 1981’de kuruldu. Kurucuları, memleketleri olan Bafra’da 1960`lı yıllarda ustaların arasında mesleğin inceliklerini öğrendiler.

Kızıltoprak`ta kendilerine ait olan binada Bafra Pide Salonu`nu açarken amaçları yapısı ve şekli itibariyle diğer pidelerden farklı olan Bafra pidesini İstanbul`da da tanıtmaktı.

Açıldığında küçük bir yer olan Bafra Pide Salonu zamanla emeğinin ve kaliteden ödün vermemesinin karşılığını almaya başladı. Müşterilerinin yoğun talebi sonucu basının da ilgi odağı haline gelerek “Semt Semt Ağız Tadı” köşesinde meşhur olmanın ilk adımlarını attı ve kısa bir süre sonra oturma kapasitesi arttırıldı. Restaurantın ünü her geçen gün yayıldı. Özellikle Karadenizliler için gelenekselleşen “Pazar Günü Pide Yeme Alışkanlığı” İstanbul Kızıltoprak`ta özelliğini devam ettirdi. Çevre illerden de pide severlerin akınına uğrayan ve birçok ünlüyü konuk eden Bafra Pide Salonu pidesinin eşsiz lezzetini tadanlar arasında eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal da bulunuyor.

2000 yılı Kasım ayında restaurant yenilendi ve ikinci kat hizmete sokularak yetmiş kişilik kapasiteye ulaştırıldı. Dekorasyonunda eskitmeye ağırlık verilen rahat ve ferah bir ortamda hizmet vermekte olan Bafra Pide Salonu kalitesini sürekli yükselterek en iyiler arasındaki yerini daima korumaya kararlı olduğunu yeni bir şube açarak kanıtlıyor. Elli kişi kapasiteli Kozyatağı şubesi de modern dekorasyonu, uygun fiyatları, hızlı servisiyle ilgi görüyor.

Her çeşit pidenin yanısıra lahmacun da bulabileceğiniz restaurantın işletmecilerine göre ailece çalışmaları, malzeme kalitesini korumaları ve ürünün oluşturulma aşamasındaki faktörleri titizlikle seçmeleri başarıyı getirdi.

Ayrıca bilgilerini saklamak yerine paylaşmak gibi güzel olanı tercih eden bu pide üstadları gerçek bir pide için kaliteli malzeme ve ustalığın şart olduğunu belirtirken bazı püf noktalarını da açıklıyorlar. Pide için odun ateşi ve ateşin de iyi ayarlanması önemli. Tereyağı hem pidenin tadını bozuyor hem de fazla kalori veriyor. Pidelerin açık ve kapalı olması yöreye ve malzemeye göre değişiyor. Karışık pide yapılacaksa malzemesi konmadan önce biraz pişirilmeli, üzerine sonra malzemesi konulmalı. Uzun ve kapalı olarak yapılan pide, alevi harlı olmayan bir fırında pişirilince gevrek oluyor. Pide fırının ateşe en uzak bölgesinde, ağır ağır pişerek kızarmalı. Pide ne kadar çekilirse ve hamuru inceltilirse lezzeti o kadar artıyor.

Yemek fişleri ve kredi kartları geçerli olduğu Bafra Pide Salonu’nda Pazar günü hariç evlere ve işyerlerine paket servis yapılıyor.


Diğer mekanlar için Istanbul Restoran Rehberi'ne tıklayınız.

No comments:

Post a Comment

Bu Blogda Ara