Friday, October 15, 2010

ZON - Gayrettepe - Esentepe

ZON Nedir?

Andrey Tarkovski, Stalker (Сталкер) filmini 1979 yılında yönetti. Filmin kahramanları olan Yazar ve Fizikçi, ZON bölgesine ulaşmak için Stalker’dan yardım istediler. Tarkovski’yi anlamakta zorlanan TRT, filmi Rusya’nın ZON bölgesinde geçen bir bilim-kurgu filmi olarak tanıttı. Film bilim-kurgu filmi değildi ama insanların bir bölgenin peşinde oldukla doğruydu.

İnsanların arayıp da bulamadıkları aslında bir lezzet bölgesiydi. Bu bölgede sunulan ürünler lezzetli olmanın yanında sağlıklı, taze, hafif ve hızlı olmalılardı. Stalker’dan 27 yıl sonra Türkiye’nin lezzet bölgesi olan ZON doğdu. ZON ilk şubesini Istanbul Gayrettepe’de açtı. Temel amaç uygun fiyata sağlıklı ürünler sunmak oldu.

ZON’da sunulan ürünler taze olarak alınıyor ve aynı gün hazırlanıp sunuluyor. Bilinen fast-food konseptinin ötesinde özellikle ABD’yi sarsan fast-casual akımı Türkiye’de ilk defa orijinal olarak temsil ediliyor.

ZON’da üretim için piyasada bulunan en kaliteli ürünler seçiliyor. Bu amaçla piyasadaki tedarikçiler sürekli rekabet halinde tutuluyor. Bir önceki gece alınan ürünler sabah taze olarak kullanılıyor ve özel tasarlanmış ZON ambalajlarında sunuluyor.

Bu bölgede hazırlanan yiyeceklerde hafiflik, tazelik, sağlık, sadelik ve kalite ön planda tutuldu. Ama yiyecekler aynı zamanda çabuk tüketilebilmeli ve pahalı da olmamalıydı. Bu dengeyi sağlamak için ZON konseptinin New York ve özellikle Londra’daki örnekleri incelendi. Bu örnekler Türk damak zevkine uygun olarak standart reçetelere uygulandı ve ZON’un orijinal mönüsü ortaya çıktı. Mönü gelen taleplerle sürekli güncelleniyor.

www.istanbulrestaurants.com 'dan geldiğinizi belirttiğiniz takdirde ZON'dan nakit ödemelerinizde %10 indirim kazanın!!!

İndirim için mutlaka kupon çıktısı ile gelinmelidir.

Diğer mekanlar için Istanbul Restoran Rehberi'ne tıklayınız.

No comments:

Post a Comment

Bu Blogda Ara