Friday, October 15, 2010

Yanyalı Fehmi Lokantası

Yanya`dan (Yunanistan`ın batı kısmında bir kent) göçle gelen Sipahioğlu eşrafından Hüseyin Horp`un oğlu 1891 doğumlu Fehmi Efendi meraklı olduğu Türk mutfağını 1919 da Kadıköy`de saraydan ayrılma Bolulu Hüseyin Efendiyi baş aşçı yaparak lokantacılık mesleğine başlamış. Yahyali Fehmi Lokantası şu anda ailenin 3. kuşak yöneticileri ile Osmanlı mutfağını damak lezzeti tutkunlarına sunmaya devam ediyor.

Yanyalı mutfağı Osmanlı mutfağı çerçevesi içinde seçilmiş yemek çeşnilerini, unutulmaya yüz tutmuş Türk mutfağını ve kültürünü damak tadıyla, göz zevkiyle 87 yıldır sizlere sunmaya devam etmektedir. Her gün servisini 100'e yakın çeşniyi sunan, dekoru temizliği, Klasik Türk Müziği'ni dinleterek gönül hoşluğu içinde güler yüzlü hizmet veren personeliyle damak tadını birleştirerek Türk mutfağını yaşatmaya çalışıyoruz. Mühessesimiz sizlerin sağlığına önem vermektedir.

Malzeme kullanımında en kaliteli malzemeler kullanılmaktadır. Yemeklerimizde kullanılan yağların kolestrolleri sıfır olan fındık yağı, mısırözü yağı ve zeytinyağ kullanılmaktadır. İsteğe bağlı rahya vermesi için (yoğurtlu kebap ve pilav gibi) az miktarda tereyağ katılmaktadır. Etlerin yağ ve sinirleri temizlenip, mevsimin taze sebzeleri günlük getirilip sunulmaktadır.

Mühessesimizi babamızdan aldığımız görgü ve öğütleriyle yürüttüğümüz işimizde, ticarette önemli olan müşterilerimizin her hususta taktirini kazanmaktadır.

Nişan düğün toplu yemeklerinizde bizi arayın yanınızdayız.

Sağlığınız için Türk mutfağını seçin! Türk mutfağını yaşatalım!

Diğer mekanlar için Istanbul Restoran Rehberi'ne tıklayınız.

No comments:

Post a Comment

Bu Blogda Ara