Friday, October 8, 2010

Nar Pera - İstiklal Caddesi - Beyoğlu - Taksim

Nar Pera Cafe, Beyoğlu Rus Konsolosluğu'nun karşı sokağına gizlenmiş şirin bir mekân. Kapısından içeri girdiğiniz an güleryüz, samimiyet ve rahatlık karşılıyor sizi. Mekânın küçük olmasının alternatiflerinden biri de, ne oturmak için bir yer aramanıza ne de kendinizi onca kalabalığın içine atmanıza gerek kalmaması.

Dünya mutfağının yanı sıra her gün set menü sunuyor müşterilerine. Her türlü alkolün bulunduğu Nar Pera'da 30 kahve çeşidi mevcut. Ev yapımı tatlılarla iddalı. Özel Sıcak Çikolatasını tavsiye ederiz.

Özel rezervasyonlar ve partiler için ideal. Dergi ve gazete köşesi, kablosuz internet bağlantısı var. Nar Pera'nın özel kış bahçesi de bulunmakta. Yazın Sokak Partileri yapacak olan Nar Pera yaza farklı yeniliklerle girecek.

Nar, eski Divan edebiyatında aşk ve ateş anlamına geliyor. Aynı zamanda çok taneli olmasından dolayı bereketi simgeleyen şifalı bir bitki. Geleneklere göre insanlar yeni bir ev aldıklarında ya da evlendiklerinde kapı eşiklerinde, o evde devamlı bereket olsun diye nar kırarlarmış. "Aşk, sağlık, bereket... Bir insan başka ne isteyebilir ki?" , Dükkanı ilk Aldığımızda bizde nar kırdık ve narın bereketini gördük... 35 m2 olarak tuttuğumuz dükkan, daha açılmadan yan dükkanı da birleşmesiyle 50m2 olarak acıldı, şu an ise 2 katlı ve 150 m2.

Diğer mekanlar için Istanbul Restoran Rehberi'ne tıklayınız.

No comments:

Post a Comment

Bu Blogda Ara