Monday, October 25, 2010

CuDe - Sıraselviler - Taksim

CuDe, Cihangir Sıraselviler Caddesi'nde Kasım ayında açılmış bir restoran. Adı iki kişinin ilk hecelerinden oluşuyor.Cuma Bahalı ve Deborah Eimers üç yıllık dost.Dostlukları buranın adını oluşturmuş.

Cuma Bahalı, sekiz yıldır yemek işiyle ilgileniyor.asıl işi aşçılık.Bugüne kadar Çırağan ve başka otellerde aşçılık yapmış. Daha sonrada kendi işini kurmaya karar vermiş. Önce Sultanahmet'te bir restaurant açmış, ardından orayı kapatıp Beyoğlu'nda bir başka mekana geçiş. "Beyoğlu'ndaki yer devam ediyor, orası orta halli bir yer öğrenciye de çalişana da hitap ediyor. Burada ise dekorasyondan yemeklere kadar herşey çok özel" diyen Cuma Bahalı, Cude'nin dekorasyonuna kendi imzasını atmış. Duvarda troya mozaikleri ve duvar resimleri var.

Cude girişinde özel baharatlar, peynirler, zeytinler ve yünler dikkat çekiyor. Yemeklerde kullanılan bütün malzeme Hatay'dan geliyor. Yünler ve su kabakları ise Deborah Eimers'in hobisiyle ilgili. Yani Eimers, bunları Amerika'dan getiriyor. Köpek kıllından yapılmış yünler ve üzerinde çizimler yaptığı su kabaklarını sergiliyor.

Cude'deki her öğünle ilgili iddalı olduklarını söylüyor.Cuma Bahalı. "Kahvaltılık bütün malzemelerimiz Hatay'dan geliyor. Lezzetli bir sofra hazırlıyoruz. Öğlende yine özel tavuk spesyallerimiz, kuzu ve dana etle haşlanmış çeşitler, makarna ve salatalarımız var. Akşamda aynı şekilde bütün bu yemeklere haftanın üç günü müzik eşlik ediyor. Amerikalı Rudi bize arya ve operalarla mekana keyif katıyor. Önemli olan hızla buranın dolması değil. Bir kişinin beğenip diğerlerini de getirmesi. o yüzden herşeyin içime sinmesini istiyorum."

Diğer mekanlar için Istanbul Restoran Rehberi'ne tıklayınız.

No comments:

Post a Comment

Bu Blogda Ara