Friday, October 8, 2010

Jong Hwa - Chinese cuisine in Etiler İstanbul

İstanbul’da tanınmış Çin restoranlardan birisi Levent’te Jong Hwa. Çin kültürünü yansıtan dekoruyla dikkat çekiyor. Diğer Çin restoranlarında olduğu gibi kırmızı renk ağırlıkta. Ejderha desenli lambalar ve tavan süslemeleri ise Çinlilerin süse ne kadar düşkün olduğunu yansıtıyor.Hafta içi olmasına rağmen müdavimleri restorandaydı. Servis yapanlar Çin’den değil ama tabiki şef aşçısı Çinli. 6,5 yıldır İstanbul’da olmasına rağmen pek Türkçe konuşamadığı için kendisiyle sohbet edemedik. Servis yapanlar ise kendisiyle özel bir yöntemle anlaşıyorlarmış. Mönüde her yemeğin bir numarası var ve siparişlerinizi numaralarıyla söylüyorsunuz, böylece şef aşçıya da bu şekilde iletiliyor.

Çin yemeklerinin lezzeti soslarında saklı. Ama sosun sırrı da şef aşçıda. Jong Hwa’nın spesiyali olan “Çin Soslu Çıtır Tavuk”un sosunun nasıl yapıldığını öğrenemedik. Bu mekanda yiyebileceğiniz diğer yemekler ise Yer fıstıklı Tavuk Sotesi, Soya Fasulye Filizli Tavuk Sotesi, ve Tatlı Ekşi Tavuk Sotesi. Öyle sanıyorum ki bu mekandaki Çin yemekleri gerçek Çin mutfağını pek yansıtmıyor. Güzel olan Çin Çayı ya da başka bir deyişle Yasemin Çayı. Rahatlatıcı hafif bir tadı var. Ama tek farkı yemeğin üzerine değil, yemeğin yanında servis yapılıyor. Bunların yanısıra, burayı ilginç kılan diğer bir şey sahibi İshak Bey’in Taiwanlı olmasına rağmen yıllardır Türkiye’de yaşıyor olması. Ishak Bey üniversite eğitimini de İstanbul’da tamamlamış.

Çin müziği eşliğinde Çin kültürünü de yanısıtan bu ortamda, bu mutfağın değişik lezzetlerini deneyebilirsiniz. Benim gibi çubukla yemeyi beceremeyenler için de çatal ve bıçakları mevcut.

Diğer mekanlar için Istanbul Restoran Rehberi'ne tıklayınız.

No comments:

Post a Comment

Bu Blogda Ara