Friday, October 15, 2010

Cenova Restaurant - Beyoğlu

İstanbul’un en eski binalarından olan mekanımız Cenevizliler tarafından M.S.1314 yılında inşa edilmiştir. Binamızın özgün adı Palazzo Comunale olup Halk Sarayı anlamına gelmektedir. İnşa edildiği dönemde saray kompleksi olup 3 bölümden oluşmaktaydı.

Binanın Cenevizliler tarafından kullanıldığı dönemde; Podestanlık Makamı, Mahkeme Salonları ve Deniz Ticaret Odası'nın bulunduğu bu bölümlerden; şu anda hizmet verdiğimiz Cenova Restaurant, Deniz Ticaret Odası bölümünde bulunmaktadır.

Bu tarihi yapının bir önemi de birebir aynısının Cenova Limanı'nda yer almasıdır. Bu da bizlere İstanbul Boğazı'nın önemini ve Cenevizlilerin buraya verdiği değeri açıkça göstermektedir.

Binanın özgün mimarisine zarar verilmeden yapılan restorasyon çalışmaları sonucunda mekanımız halen görselliğini ve tarihi dokusunu korumaktadır.

Mekanın yüksek tavanlı yapısı kusursuz bir ambians yaratırken, Cenova’yı da iş yemekleri ve özel organizasyanlar için ideal bir tercih haline getiriyor. Hafta içi günlerde isteğe bağlı olarak canlı müzik yapılan mekana, grup olarak giderseniz isteğinize uygun müzik türünü seçebilme imkanına sahipsiniz.

Hafta sonları canlı fasıl programı olan mekanda, fix menü uygulamalarıda çeşitlilik göstermektedir. Etli ve balıklı olarak çeşitlenen menülerde fiyatlar seçilen balık türüne göre belirlenmektedir.

Diğer mekanlar için Istanbul Restoran Rehberi'ne tıklayınız.

No comments:

Post a Comment

Bu Blogda Ara