Monday, July 5, 2010

La Vie - Fransız Sokağı - Beyoğlu - Taksim

La Vie Teras Restaurant Cafe Bar, sizlere Fransız mutfağı ağırlıklı olmak üzere Akdeniz mutfağını sunuyor.

Fransız Sokağı'nda bulunan restoran, Karaköy ve Eminönü rıhtımlarını da inşa eden ünlü Fransız Mimar Marius Michel tarafından yapılmış.

Sokağın 1960'lı yılların sonuna kadar yaşayan sakinleri, ağırlıklı olarak Sakız Rumları'ndan oluşuyor. Fransız ressam Albert Mille ve Dolmabahçe Sarayı'nın kartonpiyerleri ile Beyoğlu'ndaki pek çok binanın dış süslemesini yapan İtalyan Cenevesi ailesi de zamanında bu sokakta ikamet etmişler.

Restaurantın girişi bir lobi olarak tasarlanmış. Üst kattaki Piyano Bar'da; piyano eşliğinde şarkılar söyleyip akşam üstlerinde içkilerinizi yudumlayabilirsiniz. Sonra da yukarı kattaki restorana çıkıp leziz yemekleri tadabilirsiniz.

Yaz akşamlarında ise sokağın en büyük terasında, ağaçların altında da yemek yiyebilirsiniz. Piyano Bar'daki piyano Türkiye'de yalnızca 2 adet bulunan; 1890 yıllarında Leipzig'de yapılmış Bluhtner marka çapraz ayaklı bir antika piyano...

La Vie'nin dekorasyonunda tamamen 1950'lerin Fransa'sına ait öğeler göze çarpıyor. Koyu renk ağır koltuklar, işlemeli aplikler, o döneme ait heykel ve resimlerin replikaları ile süslenen mekanın yemekleri çok özel.

Tavşan Yahnisi, Fırında Bıldırcın, Horoz Yahnisi, Kurbağa Bacağı, Salyangoz, Fırında Sülün gibi spesyalleriyle, ünlü işadamı ve sanatçılar arasından müdavimler de edinen restoranın iddialı olduğu ve en çok tercih edilen lezzetlerinden biri de Mantarlı Krep.

Bıldırcının ayrıcalıklı lezzetini de farketmemek mümkün değil. Sertleşmesini önlemek için bıldırcın önce fırında güzelce bir pişiriliyor ve ardından ızgaraya atılıyor.

Bunların yanısıra balık ve ızgara çeşitlerinin de bulunduğu La Vie'nin ördekli salatası mutlaka denenmeli. Tiramisu ve ılık çikolatalı kekinin tadına doyum olmuyor. Ancak kekin pişmesi 16 dakika sürüyor. Dolayısıyla yemeğiniz bitmeden, kekinizi sipariş etmenizde fayda var.

Devamlı müşterileri arasında Aydın Doğan, Ferhan Şensoy, Yaşar kemal, Nazlı Ilıcak, Çolpan İlhan, Kerem Alışık, Vural Gökçaylı, Zeki Çal, Zeynep Tokuş, hamdi Alkan ve Levent Kırca gibi isimler var.

Diğer Mekanlar için: İstanbul Restaurants Rehberi tiklayiniz.

No comments:

Post a Comment

Bu Blogda Ara