Friday, August 6, 2010

Alchera - Bağdat Caddesi

Selamiçeşme'de Düş Bahçesi Yarım yüzyıl önce Bağdat Caddesi, Selamiçeşme'de inşa edilen iki katlı, bahçe içinde bir ev, uzun restorasyon çalışmaları ile yepyeni, genç ve büyülü bir çehreye büründü: Alchera...

Alchera Aborjin mitolojisinde "düş zamanı " demek. Alchera da böyle bir yer: Düşünüzde kalanları yapmak, yapmayı düşlediklerinizi gerçekleştirmek üzere açılmış. Canlı müzik performanslarından sinema keyfine, şık bir akşam yemeğinden haftasonunu pikniğine uçsuz bucaksız bir zevk yelpazesi!.. İki katlı bu şirin evde, bir sokak kafesi, bir butik restoran, bir bar, bir kütüphane, bir oyun odası, bir sinema salonu ve bir performans sahnesi var.

Menüsünde Çin'den İtalya'ya, Fransa'dan Karayipler'e dünya mutfaklarından seçilmiş yemeklerin yanısıra vejetaryenler, kahve meraklıları ve tatlı düşkünlerine özel lezzetler var. Alchera'nın her köşesine, her odasına servis yapılıyor. Kütüphaneden bir kitap alıp çimenlere uzanıp piknik yapmak isteyenler; oyun odasına kapanmayı tercih edenler; yastıklara gömülüp film izlemenin güzel olacağını düşünenler de menünün sunduğu tatlardan mahrum kalmıyor.

Diğer Mekanlar için: İstanbul Restaurants Rehberi tıklayınız.

No comments:

Post a Comment

Bu Blogda Ara