Thursday, August 5, 2010

Zuma - Ortaköy

Londra ve Hong Kong’tan sonra dünyadaki 3. şubesi, İstanbul Doors Group ve Zuma Londra ortaklığı ile 2008 Şubat ayında açılan Zuma Restaurant, Japonya’da günlük yaşamın yeme – içme geleneği olan “Izakaya” tarzını üstün kalite, malzeme ve ayrıntıya verdiği önemle bütünleştirerek İstanbullulara sunuyor.

Ortaköy’de, Boğaz manzarasına hakim bir şekilde konumlanan Zuma Restaurant, kapalı alanının yanı sıra terası ile de dikkat çekiyor.

Orijinal kimliğine sadık kalınarak oluşturulan yalın dekorasyonu, sunulan yemeklerin görsel zenginliği için zemin oluşturuyor. Kullanılan mobilya ve aksesuarların büyük kısmının Brezilya’dan Japonya’ya kadar dünyanın dört bir yanından getirtildiği Zuma’da hakim olan sadelik, Boğaz manzarası ile bütünleşiyor.

Zuma İstanbul 2 kattan oluşuyor. Üst katta bar ve bar lounge alanı, alt katta ise ana yemek salonu bulunuyor. Sushi Bar ve Robata Grill Bar yine alt katta yer alıyor. Sushi Bar, sushinin birçok çeşidini geniş yelpazede ve açık mutfak sistemiyle sunuyor. Robata Grill Bar’da ise, sebzeler, kümes hayvanları, etler özel soslarla marine edilerek hazırlanıp servis ediliyor.

Japonya’da bir ustanın Zuma’ya özel olarak elle yaptığı tabakların kullanıldığı Zuma’nın çok özel yemek sunumları bulunuyor. Zuma, yemekleri ve yemek sunumlarıyla olduğu kadar, Londra Zuma’dan gelen barmenlerin de bulunduğu barında hazırlanan kokteylleri ile adından sıkça söz ettiriyor.

Öğle ve akşam yemeklerinde servis verecek olan Zuma, gerek bar gerekse yemek için gelen misafirlerini ağırlıyor.

Diğer Mekanlar için: İstanbul Restaurants Rehberi tıklayınız.

No comments:

Post a Comment

Bu Blogda Ara