Wednesday, June 16, 2010

Lacivert Restaurant - Kanlıca

Günbatımında...


Gün ortasında...



Özel zamanlarda Lacivert...




Boğazı’nın en romantik manzarasına eşlik eden, Alabildiğine lacivert bir deniz


Yüzyıllardır bolluğun ve bereketin simgesi olmuş Akdeniz Mutfağı'nın seçkin lezzetleri, İstanbul boğazının en romantik manzarasıyla bütünleşiyor. Lacivert Restaurant, tarihi bir boğaz yalısında, yaz aylarında olağanüstü bir rıhtımda, kış aylarında ise manzarayı içine alan yeni tasarımıyla, camekanlı sıcacık salonlarında, 1999 yılından bu yana hizmet veriyor.

Bugün "Lacivert Restaurant"la bütünleşen Anadolu Hisarı'ndaki bu tarihi ikiz yalı, pek çoğumuzun aşina olduğu bir mekan. Geçmiş yıllarda, Yeşilçam'ın siyah- beyaz ya da renkli çok sayıda filmine ev sahipliği yapmış. Türkan Şoray'dan Filiz Akın'a, Yılmaz Güney'den Tarık Akan'a pek çok ünlü sanatçı, bu yalıda çevrilen filmlerde rol almış.

Lacivert Restaurant, sanatçı iki ortağın eseri; Fehmi Yaşar ve Önder Köse. Fotoğraf Sanatçısı Önder Köse aynı zamanda mekanın işletmeciliğini de üstleniyor.

Mevsime göre değişen mönüsüyle, yılın tüm zamanlarında açık bir mekan. Yeşilin ve mavinin buluştuğu geniş bahçesi, bahar aylarından itibaren İstanbul boğazının bütün güzelliklerini sofranıza taşıyor. Servis öğle saatlerinde başlıyor ve gecenin ilerleyen saatlerine dek devam ediyor. Rıhtım barı, günbatımı saatlerinde aperatifler için romantik bir seçenek. DJ Canan'ın Lacivert'e özel hazırladığı müzikler ise gün boyu ambiansı tamamlıyor. .

Lacivert'in mutfağı ilk günden bu yana Executive Şef Hüseyin Ceylan'ın yönetiminde. Salonlarda genç, dinamik, deneyimli bir ekip görev alıyor; Ekibin başında Restaurant Şefi Cüneyt Yılmaz bulunuyor.

Lacivert Restaurant, sağlıklı Akdeniz mutfağının rafine tadlarını sunmanın yanı sıra, Türk Mutfağı'na da ayrı bir önem veriyor. Mutfağımızın klasikleri arasına girmiş lezzetleri (zeytinyağlılar, mezeler, börekler, tatlılar) her yeni mönüde ön planda tutuyor. Zaman zaman yabancı şefleri kendi mutfağına davet ederek, hem mutfak ekibine yepyeni bir dinamizm aşılıyor, hem de Türk mutfağı adına kazanç olabilecek yepyeni deneyimlere olanak tanıyor.

Önümüzdeki yıl, Lacivert Restaurant'ın 10. yılını hep birlikte kutlayacağız. Artık bir "boğaz klasiği" olan Lacivert'i İstanbul'un en iyi 10 Restaurant'ı düzeyine taşıyan niteliklerini korumak ve geliştirmek için çalışmaya devam ediyoruz.

Diğer mekanlar için : www.istanbulrestaurants.com

No comments:

Post a Comment

Bu Blogda Ara