Tuesday, June 15, 2010

Leonardo Restaurant - Beykoz

Doğayla başbaşa, şehrin gürültüsünden uzak bir pazar sabahı... Keyifli bir kahvaltı... Doğada bir yürüyüş... Yemyeşil kırlar... Yanıbaşınızda şirin bir köy... Sıcak bir ev ortamı, yeşilliklerin gölgesinde çay keyfi, Polonya evinde özgün tatlar...

Leonardo Restaurant, İstanbul`un en şirin semtlerinden Polonezköy`de meydanda hizmet veriyor.
Bugün Türk - Polonya dayanışma ve konukseverliğinin bir simgesi haline gelen köyü Atatürk, Franz Liszt, Gustave Flaubert, Pierre Loti ve Papa 23. Jean gibi önemli kişiler de ziyaret etmiştir.
Mekanın bulunduğu 90 yıllık ev, 1993’te restore edilerek hizmete açıldı. Amaç Türk – Polonya dostluğunun sürmesi, bu köyün kültürünün ve doğal güzelliklerinin bozulmadan gelecek nesillere aktarılması. İki katlı evde ve bahçesinde kurulmuş tesis, özellikle haftasonu gezintileri için ideal.
Restaurantın kapalı mekanı üst kat 100 kişi, alt kat camekanlı şömineli bölüm 75 kişi, alt kat girişte 30 kişi ve ön bahçe 300 kişi kapasiteli. Havuz terasında country tarzda barbekülü 50 kişilik oturma kapasiteli restaurant özel davetler, kokteyller ve toplantılar için her türlü hizmeti sağlayacak şekilde düzenlenmiş.
Türk, Polonya, Avusturya, Fransız, Slav mutfaklarının en leziz örneklerinin sunulduğu restaurantta Kievski, Steak Polonez, Steak Ala Polonez, Antonia Steak, Leonardo böreği, Parmesanlı Leonardo salatası mutlaka denenmeli.
Açık büfede şarküteri çeşitleri, zeytinyağlılar büfesi, tuzlu balıklar, salata büfesi, tatlı ve dondurma büfesi, ara ve ana sıcaklar, barbekü bulunuyor. Yemekten sonra alacağınız bir kadeh ev yapımı ceviz, portakal yada vişne likörü Leonardo`nun ve Polonezköy`ün olmazsa olmaz tatları. Ayrıca seçkin içkilerin yer aldığı bar bölümü de var.
Özel, iş ve grup toplantıları için alternatifli menüler ve arzu edildiği takdirde özel yemekler de yapılıyor. Hafta sonları ve bayramları açık büfe 11:30 – 18:00 arası hizmet veriyor. Daha sonra ala carte servisi var. Hafta içi saat 09:00 ile 24:00 arası açık olan restaurant ala carte hizmet veriyor.
Yarı olimpik havuza sahip işletmede soyunma kabinleri, dolaplar ve sıcak duşlar hizmetinizde. Çimlerin üzerinde şezlonglarıyla, kiraz ağaçları altında hamaklarıyla ve snack barıyla yazın sıcağından, şehrin gürültüsünden, iş stresinden uzaklaştırarak doğa ortamıyla kucaklaşmak isteyenler için her gün 09:00-20:00 arası açık.
Leonardo`nun çeşitli mekanlarında özel günlerinizi kutlayabilirsiniz. Evlilik hazırlığı yapan genç çiftler ve aileleri için yaşamlarının o en heyecanla beklenen özel gün Leonardo’nun organizasyonu ve sürprizleriyle bir şölene dönüşüyor. Nikah masası ve sandalyelerin fiyonklarla ve çiçeklerle süslenmesi, bahçe girişine çiçekli taklar konulması, bahçenin gelin misali süslenip meşale ve fenerlerle aydınlatılması, çiftlere sunulan hizmetlerden bir kaçı. Çeşitli düğün pastası alternatifleri olduğu gibi istenirse pastadan güvercin de uçurtuluyor.
Leonardo çocuklar için de bir cennet. Mini futbol kalesi, badminton, orman evi, tahtarevelli, salıncak ve kaydırak onların hizmetinde.

Beykoz'daki diğer mekanlar için Istanbul Restaurant Rehberi'ni ziyaret ediniz.

No comments:

Post a Comment

Bu Blogda Ara