Friday, August 6, 2010

Ya&Re'N - Asmalımescit - Tünel - Beyoğlu - Taksim

İŞTE YARENİN İLK HECESİ YA’KUP ARSLAN

Hemşinli Yakup Arslan 1964 yılında İstanbul'a geldi. İstanbul'da iş hayatına Refik Restaurant'da komi olarak çalışmaya başladı... Yaklaşık 17 yıl Refik Restaurant'da çalıştı. Garsonluk, barmenlik ve bununla beraber patronluk yaptı. 5 mart 1977 tarihinde bu işi artık kendi başına yapmaya karar vererek YAKUP Restaurant'ı kurdu. İlk başlangıçta şu anki Refik Restaurant'ın bulunduğu Sofyalı Sokak No 10'da 30 kişilik bir mekan ile işe başladı.

Yan tarafta bulunan dükkan satılınca orayı da aldı. Daha sonra bina sahibi ile anlaşılamayınca bırakılıp tekrar ilk küçük yere geçildi. Bu arada işi büyütmek için yer aranırken şu ana Yakup 2 olarak var olan mekan bulundu. Nisan 1982 tarihinde YAKUP 2 açıldı. Bugün ikinci kuşakla beraber Yakup 2 Asmalı Mescid'in bekçiliğini yapmaya devam ediyor.

VE İKİNCİ HECE RE’FİK ARSLAN

Yine Hemşinli Refik 1938 yılında İstanbul; Tünelde bulunan Fisher'de çalışmak üzere ağabeyinin yanına geldi. Burada Alman damak tadını öğrendi.D aha sonra Postacılar Sokağı'nda bulunan Hristo'da ilk Türk garsonu olarak çalışmaya başladı. Buradan da şu anda Yakup Restaurant'ın bulunduğu yerdeki Nil Restaurant'da şef olarak çalıştı.

Daha sonra kendi işini kurmaya karar vererek Mart 1954 yılında kendi adını verdiği yeri Sofyalı Sokak'ta açtı. Ve tarihin ilk adımı burada atılmış oldu. Daha sonra Asmalı Mescit Sokağı'na daha büyük bir mekan açtı. Refik’te şu anda ikinci kuşakla beraber, üç sene önce Arslan ARSLAN ve 2. Refik ARSLAN tarafından açılan REFİK 2 ile beraber Sofyalı Sokakta, doğru lezzet ile beraber uzun ve keyifli sohbet severleri ağırlamaya devam ediyor.

VE SENELERLE BU SANATI GELECEĞE TAŞIMAYA DEVAM EDECEK ARSLA'N LAR

İşte bu iki tarih müşterilere sunduğu kaliteli hizmet ve birbirleri ile lezzet yarışı yapan meze ve yemekleri ile yıllardır Asmalı Mescit Sokak'ta hizmet veren Yakup Restaurant ile Sofyalı Sokakt'a hizmet veren Refik Restaurant güçlerini, emeklerini ve "YILLARIN DENEYİMİNİ" birleştirerek, bugüne kadar yaratmış oldukları kalite ve ayrıcalığın dışına çıkmadan işin içine biraz daha hareket ve eğlence katarak Ya&Re'N'i yarattılar..

Diğer Mekanlar için: İstanbul Restaurants Rehberi tıklayınız.

No comments:

Post a Comment

Bu Blogda Ara